DELA

Aktion för en Fairtradestad

Mariehamn bör sikta på att bli en Fairtrade stad, anser Agenda 21-kontoret och Ålands näringsliv som nu ordnar ett informationstillfälle om den internationella diplomeringen för städer som aktivt arbetar för att främja rättvis handel och etisk konsumtion.
– %uF02DDiplomeringen ger Mariehamn en chans att lyfta sin profil och en möjlighet att jobba aktivt med frågor som rör den sociala delen av hållbar utveckling, skriver Tove Teir-Siltanen, Agenda 21 i ett pressmeddelande.
Fairtrade City lanserades år 2000 i Storbritannien. I dag finns cirka 1.000 diplomerade kommuner i världen, sex av dem ligger i Finland och drygt 50 i Sverige.
Informationstillfället är klockan 14 på torsdag i Stadshuset. Alla intresserade är välkomna, Agenda 21-kontoret och Ålands Näringsliv tar emot anmälningar.
– Vi ser gärna att företag eller andra organisationer som är nyfikna på diplomeringen och vill vara med på något sätt hör av sig, även om de inte har möjlighet att komma till mötet, så vi kan fånga upp så många som möjligt som är intresserade, säger Teir-Siltanen. (tt-s)