DELA

65-plussare kan boka tredje dos

ÅHS webbokning öppnar för 65 år och äldre som kan boka tid för tredje dosen coronavaccin.

– Det rekommenderade mellanrummet mellan dos två och tre är sex månader men det går att boka tid för dos tre någon vecka innan sex månader har gått.

Även personer som hör till riskgrupp är välkomna att boka tid för dos tre. De ska ringa och boka tid till vaccintelefonen, 018-538 323 – följ telefonsvararens instruktioner, skriver ÅHS i ett pressmeddelande, som fortsätter:

– Coronavaccinet ger ett mycket gott skydd i åtminstone sex månader. Därefter sjunker skyddet gradvis men snabbast hos dem som hör till riskgrupp eller är äldre.

”Hör man till dessa grupper rekommenderar vi starkt en tredje dos vaccin, speciellt för dem som planerar att resa eller att umgås med släkt och vänner från andra orter. Det räcker fortsättningsvis med två doser vaccin för att få EU:s coronaintyg” säger smittskyddsläkaren och klinikchefen Tora Woivalin. (ms)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp