DELA

29-åring dömd för åtskilliga trafikbrott

 


En 29-årig man har vid upprepade tillfällen kört bil, trots att han inte haft något giltigt körkort och trots att han varit berusad flera av gångerna.
Vid ett tillfälle fanns det även passagerare med i bilen.

 

Mannen har framfört sitt fordon i Mariehamn vid ett flertal tillfällen, med en alkoholhalt på mellan 2,48 och 3,02 promille i blodet. En av bilresorna resulterade i en kollison med en lyktstolpe.
Vid ett annat tillfälle körde mannen med 2,94 promille i blodet. Under färden fanns tre passagerare med i bilen.
En taxichaufför uppgav att det inte rådde någon tvekan om mannens berusningsgrad, eftersom han hade betydande problem med att hålla sin balans.


Utan giltigt körkort
29-åringen har kört bil vid upprepade tillfällen, trots att han inte haft något giltigt körkort. Han har även lånat ut sin bil vid två tillfällen åt en person som inte heller hade giltigt körkort, och som körde bilen trots att han var berusad.
Den 29-årige mannen döms på 14 åtalspunkter, bland annat grovt rattfylleri, olovlig körning och överlämnande av motordrivet fordon till berusad
Mannen döms till 6 månader och 10 dagar villkorligt fängelse. Mannen döms också till 60 dagsböter och beläggs med körförbud till november nästa år.

LINNEA FRIMAN