DELA

17 nya frivilliga medlare står redo

Ålands medlingsbyrå har utexaminerat 17 nya frivilliga medlare. I höst har de gått en grundkurs anordnad av Ålands medlingsbyrå, Öppna högskolan på Åland och Västra Nylands medlingsbyrå, där de lärt sig om medlingens metodik och så kallad restorativ rättvisa.

– Restorativ rättvisa bygger på ett möte mellan parter involverade i en konflikt såsom en brottshändelse eller en tvist. Syftet med mötet är att fokusera på vad som hänt, vad händelsen väckt för känslor, vem som har påverkats av det och vilka skador som uppkommit. Sedan funderar man tillsammans på hur skadorna kan, så gott som möjligt, ställas tillrätta igen för att återställa rättvisan och den mellanmänskliga kontakten. Ibland utgör den här processen ett alternativ till en rättslig process, och ibland är det ett komplement, skriver medlingsbyrån i ett pressmeddelande.

Ålands medlingsbyrå är en del av Ålands fredsinstitut. (ss)

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp