DELA

Rör ihop – och servera

Alla gör det, och alla älskar dem. Rör ihop, mixa, kladda, mosa.
Här kommer recept på våra bästa röror, från eldig ajvar till mildaste hummus. Servera till plockmat, till bakad potatis, till bröd, eller med en sallad.
Ninas Ajvarröra
Enklare än så här blir det inte. Tag en burk ajvar (paprikaröra). Det finns både mild och stark, jag föredrar den starkare, men välj själv. Tag en liten påse salta rostade jordnötter, mixa ihop, och blanda med ajvar. Smaka av. Kanske lite mer salt, kanske lite svartpeppar, kanske lite rivet citronskal. Underbart till en medelhavsmåltid, eller på en smörgås.

Karins röror på rågknappar
Rågknappar, små surdegssmakande skorpor, är räddningen då maten dröjer och man inte vill göra en hel förrätt.
Klicka någon, eller båda, av de här rörorna på rågknappar och kvällen är räddad.
Givetvis smakar rörorna bra på vilket bröd som helst.
Röra med soltorkad tomat:
Mixa cirka 2 dl soltorkade tomater med en ask philadelphiaost. Klicka röran på rågknappar. Garnera med gräslök.
Röra med skinka och wasabi:
Finhacka en riktigt god skinka, cirka 150 g. Blanda med en burk creme fraiche och en tsk wasabi. Klicka röran på rågknappar. Garnera med gräslök.

Annikas Aubergine-röra
Aubergineröra är supergott, men om man lagar den från grunden tar det tid och kräver att man jobbar. Har man bråttom kan man fuska.
Köp färdigt grillade aubergineskivor i olja i glasburk. Låt dem rinna av på hushållspapper. Mixa skivorna. När smeten är så slät som du vill ha den (den får gärna vara lite grynig), rör ner 1 dl turkisk yoghurt.
Klart!

Malins Guacamole
En avokado
En stor klick turkisk yoghurt
Saft från en halv lime
En pressad vitlöksklyfta
Svartpeppar
Salt

En perfekt röra till fredagsmysets texmex. Mosa samman avokado och turkisk yoghurt. Pressa en vitlöksklyfta och rör ner den, saft från en halv lime samt lite svartpeppar och salt i röran.
Fler recept i papperstidningen!