DELA

Bästa korven från Marskogen

Och vinnaren är… Marskogens lamm!
Deras ölkorv har ”…jämn rökfärg och fin snittyta. Fint tuggmotstånd. Angenäm doft och fin rökarom som inte tar över vare sig köttsmak eller kryddning.”
Åsmund och Ann Sundberg, Marskogens lamm, fick Guldmedalj i klassen värmebehandlad korv för sin Ölkorv vid Öppna Svenska mästerskapen för nordiska mathantverkare.
Ann har just hämtat sig efter tävlingen när Nya Åland ringer upp.
Hur känns det?
– Överväldigande. Väldigt häftigt. Man kan ju inte vänta sig nånting när det är så många som deltar. Det var så otroligt många produkter
Segern till ära bjuder Matrutan på recept med lammfärs. Receptet kommer från Ann Sundberg. Kom ihåg att testa den prisvinnande ölkorven.

Lammfärsspett med pistaschnötter
4 personer
400 g lammfärs
4 finhackade schalottenlökar
20 g smör
1 tsk salt
saft av 1 citron
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl pistaschnötter
1 tsk spiskummin
1 ägg
1,5 dl grädde
1/2 kruka mynta (kan uteslutas)
salt och svartpeppar
träspett

Fräs löken blank och genomskinlig i smör utan att bryna. Blanda (mixa) färs, salt citronsaft, lök, vitlök, nötter och spiskummin till en smet. Tillsätt ägget och arbeta snabbt in det. Späd med grädden. Smaka ev. av med grovhackad mynta om så önskas samt salt och peppar. Stek gärna ett smakprov.
Forma färsen i tumstora längder och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 200 grader varm ugn i ca 10 minuter. Efterstek sedan i het panna så att du får fin stekyta.
Stick in träspett i färsen och servera, gärna med couscous med saffran och en klick yoghurt.
Läs mer i papperstidningen!

Nina Fellman