DELA

Till EPA-traktorns lov

Hösten är här och med den de livsfarliga mopedbilarna. Nu måste landskapsregeringen snart leverera ny lagstiftning så att den svenska modellen med ”EPA-traktorer” kan bli verklighet.
De är vägarnas gissel: mopedbilarna. Nästan lika stora som vanliga småbilar men med en topphastighet på 45 km/h. Karosserna stabila som såpbubblor och krocksäkra som löskokta ägg. Med ömtåliga underåringar vid ratten.

Varje vardagsmorgon vinglar de ut i långa rader på vägarna in mot Mariehamn i värsta morgonrusningen. En ouppmärksam eller stressad förare på väg åt samma håll i dubbla hastigheten missar lätt hur långsamt de kör och måste ibland tvärnita eller slänga sig ut i omkörningar i sista sekunden för att inte ramma dem bakifrån. Inte världens bästa trafiksituation, milt uttryckt.

Lägg till detta den tyngre trafiken vid samma tid – vägarbetenas lastbilar, de otaliga morgonbussarna samt varutransporterna – och ett otäckt faktum är uppenbart:

Snart dör ett barn.

Det hände just i Stockholm. En 15-årig flicka miste livet när mopedbilen hon färdades i kom i vägen för en utryckande polisbil. Bilderna från olyckan är inte att rekommendera. Det bräckliga fordonet blev bokstavligt talat platt.

Det är främst skörheten som är problemet. Moped”bilarna” må se ut just som små bilar – det är också så de marknadsförs – men deras karosser är oftast i plast. De erbjuder obefintligt skydd vid en kollision med en riktig bil, gjord i oeftergivlig metall.

Bland annat av denna anledning har man från myndighetshåll försökt att bli av med dessa tvålkoppar i trafiken genom att erbjuda ungdomarna (och deras föräldrar) bättre alternativ. Förra året lanserades därför en ny körkortskategori som skulle tillåta 15-åringar med ett specifikt Tb-körkort att köra strypta personbilar i maximalt 50 kilometer i timmen. Körkortsutbildningen skulle motsvara den för personbilskörkort, och komma innehavaren till godo när hen vill skaffa B-körkort.

Men men. Fordonsdefinitionen på Åland är en så kallad blankettlag, kopplad till rikslagstiftningen. Och eftersom EU-kommissionen länge haft den motsvarande finländska lagen i kikarsiktet gick allt i stöpet för en månad sedan. Hela idén befanns då strida mot EU:s allmänna körkortsdirektiv och så var vi tillbaks på ruta ett.

Ser man dock västerut finns en annan lag i harmoni med EU-rätten, som tillhandahållit ett betydligt mer trafiksäkert alternativ till ungdomar de senaste 80 åren.

EPA-traktorn.

På den svenska landsbygden är den fortfarande ett levande stycke kulturhistoria: den ombyggda Duetten, den choppade Forden, den pimpade 142:an. Veteranbilen som får ett nytt liv för ungdomar, men enligt tydliga regler. Den ursprungliga EPA-traktorn ersattes juridiskt 1975 av den så kallade ”A-traktorn”, men fordonstypen är väsentligen densamma och namnet består i folkmun.

Och de handlar framför allt, efter en häftig sjuttiotalsdebatt, just om trafiksäkerhet. En EPA-traktor måste ha störtbåge eller stabila väggar och tak som ska kunna motstå statisk belastning motsvarande dubbla tjänstevikten. Maxhastigheten är 30 km/h och passagerarantalet max två personer. Har man fyllt 15 och tagit mopedkort är det fritt fram på vägarna.

Jämfört med en mopedbil är en EPA-traktor en pansarvagn.

Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) har tidigare uttalat sig positivt om möjligheten att införa det svenska systemet, som ju redan EU-testats och godkänts. Robusta EPA-traktorer skulle ge ungdomar en rolig anledning att lära sig meka med bilar och det skulle heller inte bli orimligt dyrt för dem (som den föreslagna lagen skulle ha blivit).

Låt oss därför hoppas att infrastrukturavdelningen snarast lanserar idén på allvar.

Det kanske fortfarande skulle bli köer in till stan på mornarna. Men våra barn skulle slippa riskera livet.