DELA

Vi är inga Victoria´s Secret- eller Calvin Kleinmodeller

Vi lever i ett utseendefixerat samhälle, det kan nog ingen förneka. Som tonåring går man runt med den ständiga pressen att se ”rätt” ut och man måste vara på ett visst sätt. Varje dag står jag framför min proppfulla garderob och tänker: Jag har ju absolut inget att ha på mig idag. Och då handlar det bara om kläder, sen kommer ju hår- och sminkångesten också.
Jag tänker ofta att jag inte alls bryr mig om vad andra tycker om mig och hur jag ser ut, men bara blickar kan få mig att tänka annorlunda. Bara en blick av en person kan få en att gå och ställa sig framför en spegel och analysera sig själv och försöka komma fram till vad som är felet i dag.

Och sommaren närmar ju sig och redan nu har folk börjat träna inför beach 2013, alla vill ha den ”perfekta” kroppen. Om man kollar på alla dessa fitinspirationsbilder och liknande som finns på Instagram, Facebook, Twitter och alla dessa medier vi rör oss runt så är allt man ser modellkroppar eller liknande som ofta är mer retuscherade än äkta.
Så hur ser den ”perfekta” kroppen ut egentligen? Finns det ens något som man kan kalla ”den perfekta kroppen”?

Jag tycker det är jättebra att man tränar, att man tycker det är kul och kanske får inspiration från olika medier. Men att träna har börjat kännas mer som någon slags trend bland ungdomar idag än något som görs för att man vill må bra eller för att man tycker det är roligt.
Självklart är inte alla såna, men jag hör dagligen tjejer runt om mig som pratar om att de måste få smalare lår med mellanrum, större rumpa och en platt och lagom vältränad mage. Allt detta för att man måste få en snygg kropp att visa upp i bikinin i sommar. Killarna jagar stora muskler och välbyggda kroppar, och även fast de inte alls är lika öppna som vi tjejer om deras utseende så ser man dem nog pumpa på gymmet i strävan efter den ”perfekta” kroppen.

Hoppas ingen missförstår mig, jag har absolut inget emot träning och ni som tränar med syftet att må bra och tycker det är kul, keep up the good work! Jag kan själv tycka att det är kul att träna ibland, men det är själva orsaken till att vissa tränar som jag reagerar på.
Det är en stor skillnad på om man tränar för ens egen skull eller om man gör det för att alla runt omkring vill det. Även fast ingen säger rakt ut att så här och så här ska du se ut, så är det ändå som orden ropas ut tyst och undermedvetet.

Jag ser hela tiden folk som försöker ändra på sig själva, på hur dom är, bara för att det ska tillfredsställa andra. Att ändra på sig själv för att någon annan inte är nöjd med hur man är ska ingen behöva göra. Så var nöjda över vem ni är och hur ni ser ut, och låt ingen komma och säga åt er att det är fel. Ingen är perfekt men alla är unika.

Nathalie Häggqvist