DELA

Vampyrer för alla

Twilight är överallt och väldigt hett just nu. När den sista delen av fjärde filmen, ”Breaking dawn” har kommit ut. Filmerna, som från början har varit en bokserie skriven av Stephanie Meyer har blivit lika populära. Det är diskussioner om vem Bella skall välja, är den rätte Edward eller Jacob.
Men passar filmen för både tjejer och killar i olika åldrar? Låt oss tillsammans gå igenom anledningar varför, med glimten i ögat.

Killarna kanske tänker att Twilight är tjejigt, men tänk på vilken träningsinspiration de kan hämta från de vältränade varulvskillarna. Där finner man motivationen att börja träna igen. Även fast man oavsett hur mycket man tränar aldrig kommer kunna skifta till varg, vilket nog är en stor sorg för många.
Alla, unga som stora, gillar spänning och drama i filmer, i Twilight får man både och, med en liten extra knorr med vampyrer och varulvar. Personerna i filmen finns även i många åldrar, som vi inte får glömma. Bella, som fortfarande är tonåring, hennes far som är vuxen och allra minst inte Edward som har många år på nacken även fast han inte slår Carlisles flera hundra års ålder. Därför finns det alltid någon för alla att relatera till.

Många tjejer har sett filmerna, läst böckerna och det finns en stark hysteri kring hela Twilight fenomenet. För tjejer och kvinnor är det en typisk historia som snabbt fångar intresset och behovet att se hur slutar blir starkt. Inte blir det mindre intressant när det finns många snygga och vältränade killar med i filmen.
Särskilt bland varulvskillarna, får man se många vältrande och barbröstade killar. Någon där som fångar intresset lite extra är Taylor Lautner som spelar Jacob. Han har fångat mångas hjärtan och är den starka motståndaren mot ”Team Edward”.

För försäljningsindustrin är Twilights vampyrer en stor dröm, här kan man slå flera flugor i en smäll. Det finns nu för tiden alla möjliga Twilight-saker från smycken till kläder. Nu kan du som försäljare och designer hämta inspiration hur du skall fånga de stora fansens intresse.
Ett enkelt tips från mig är att helt enkelt vampyrifiera de saker du säljer genom att tillsätta glitter, så glittrar man som vampyrerna i solen. Man får bara akta sig för att inte någon misstar dig från att vara vampyr, det kan sluta illa.

Ligger ens egna intresse för det mer ondskefulla, finns även Volturi. De är de grymma men rättvisa ledarna som inte är rädda att döda för att skapa lugn och ro. De är vampyrernas elit, uråldriga med de starkaste krafterna.
Även andra mer ondskefulla vampyrer dyker upp i filmerna och böckerna som ger extra spänning till hela filmen. Alltså finns det något för alla i hela Twilight serien, så om man är liten eller stor, gillar de goda eller de onda, eller planerar att skapa en säljande ”vampyrprodukt”.

Emilia Kinnunen