DELA

Tur att Tage inte svarade

Det var ju en evinnerlig tur att Tage Silander inte svarade när jag ringde honom på midsommarafton. Då hade den spännande historien om Mariehamns vänort norska vänort Kragerö kollapsat innan den ens fått styrfart.

Det var i måndagens tidning jag berättade om jakten på namnet för att hjälpa två norska damer med en frågesport.

Första samtalet gick till Silander, som inte svarade.

Tage mailar på måndagen:

”Nu så här på kvällskvisten i hällande regn inför Oldboys obligatoriska träning på konstgräset i Idrottsparken bläddar jag för första gången igenom dagens Nyan och ser att du har funderingar på vad Mariehamns vänort i Norge heter. Ja svaret har du ju kommit på redan, nämligen Kragerö, så det är väl inte så mycket idé att uppehålla sig kring den frågan.

Jag ber om ursäkt att jag inte svarade på midsommarafton, och det tråkiga är att om jag hade gjort det så hade du fått rätt svar och mina politikerkolleger och andra tillfrågade hade sluppit stå i skamvrån (inte för att det gör nåt!).

Skulle du ha ringt drygt två veckor tidigare hade det varit lämpligare. För då var jag på plats. I Kragerö. Har inte så många bilder därifrån, men bifogar det jag har, en motorcykel med en hungrig codriver och två hjälmar på ett lunchbord…

Dessförinnan hade vi varit uppe i Drammen (lite sydväst om Oslo) och tittat på en fotbollsmatch med Norge och Finland som aktörer. Damfotboll alltså. Och en del folk i publiken, dock bara fyra finländare, varav vi var två. Så blev det stryk med 2-0 också. Adelina Engman hade ett skott i ribban, men närmare än så kom man inte.

Om det är nåt du undrar över här i världen så är det bara att ringa. Välj gärna ett tillfälle när jag svarar.”

Och så var nästa spalt skriven.

Tack Tage!