DELA

Tre vackra nya katter utbjudes

Vår flitiga kisse Misan har för ett par veckor sedan nedkommit med ytterligare en kull kattungar.
Ni kanske hör sucken. Den är inte för ungarna, de är lika bedårande som vanligt, alla fyra.
Sucken är för mig själv och mannen, som ännu ett år misslyckades med att få steriliseringen genomförd. Vi är ganska driftiga annars, så det är aningen märkligt att det är just denna manöver vi inte kan få gjord.
Äldsta sonen påstår att det är för att vi egentligen inte vill. Jag tror att det är det där med struten på huvudet efteråt, och att hålla reda på en katt med operationssår. Det blir en sak för mycket.

En positiv följd av att ha kattungar är att grändens alla barn får ytterligare en orsak att komma på besök. Efter middagstid går en strid ström av små fötter till kattlådan.
Eftersom regeln är att man inte får lyfta upp dem utan vuxen övervakning blir det mycket tid vid lådan även för mig, medan jag assisterar små herrar som med skräckblandad förtjusning kramar om sitt livs första livs levande kattunge.

Det är ganska fint, speciellt med dem som är så rädda att de både kramar om och skjuter ifrån samtidigt. När lilla mörklockiga tråcklar upp ytterdörren för sjätte gången på en kväll och triumferande meddelar att han ska se på kissorna och dessutom bjuder på kram varje gång och kanske är lite sugen på en äppelbit, då får man det bästa av små barn utan att behöva nattvaka med dem stup i kvarten

Just nu har vi anbud på bara en av ungarna. De är alla av prima kvalitet. En riktigt ljust grå med lite fluffig päls, kan bli en riktig lurvboll. Två lite mörkare gråstrimmiga med vita strumpor. Kön fullkomligt okänt. Leveransklara i mitten av juni.
Alla som känner att de behöver något smått och mjukt och gulligt att älska, hör vänligen av er. Jag tror inte gamla frassen Nisse klarar av flera kissor på permanent basis. Och kom ihåg, detta kan mycket väl vara sista kullen efter denna förträffliga kattdam.
På fädernet misstänker vi starkast grannskapets gangsterfrasse, en bastant sak som sopade mattan med alla andra friare tidigt i våras.

Kom alltså och titta. Ring och skriv. Bjud över varann. Först till kvarn.