DELA

Tjock, ful, gammal. Misslyckad?

K-Fed har blivit tjock. Det läser jag på Aftonbladets hemsida. Där finns en liten bild av honom för flera år sedan och en bild av honom nu. Då med vältränad dansarkropp – i dag rejält stadig gubbe med ölkagge.

För läsare som suttit i en garderob i 15 år kan jag meddela att K-Fed är Britney Spears före detta man, och far till hennes barn. Britney är skandalomsusad popstjärna. Det har förekommit fylla, missbruk, svartsjuka och sammanbrott.
Nu verkar det hela ha lugnat ner sig. Britney har återupptagit karriären, och K-Fed har som sagt blivit fet.
Stackars han. Enligt Aftonbladet blir han mobbad för sitt fläsk på olika kändissajter. Folk gör sig lustiga över att han var så snygg och numera släppt taget om kroppen. En förlorare. Misslyckad.

Jag undrar – om man varit en medelmåttig bakgrundsdansare som haft turen att vara gift med en stenrik popstjärna, kommit ur det med två barn och en lönsam skilsmässa – varför skulle man inte svulla till det lite? Killen verkar inte ha ambitioner att göra så stort intryck på mänskligheten och han har helt klart sitt på det torra ekonomiskt.

Det verkar vara ett förfärligt gissel att någon gång ha varit vacker eller berömd, för då blir man alltid jämförd med sitt yngre och bättre jag, med implikationen att man är en loser för att man inte förändrats.
Handen upp, den som inte blivit äldre de senaste tio åren! Handen upp, den som inte är mjukare om magen eller slappare under hakan än för tio år sedan. De som viftar är tjugoåringar som tror att deras kroppar är eviga och oföränderliga och att det räcker med att hålla lite koll på kalorierna så tar ämnesomsättningen hand om resten.

Jag vill sätta mig ner med K-Fed bredvid poolen och titta på när barnen simmar. Ta en öl, äta lite chips, prata lite slött om vad vi ska äta till middag. Han har ju inget annat för sig. Vi kanske dricker kaloristinna drinkar också.
När jag går hem till min arbetsamma vardag får han stanna i sitt fina hus med pool, sina pengar och ingen som kräver något av honom. Jag är inte alls förvånad att han inte toktränar dagarna i ända. Det skulle faktiskt inte jag heller om jag inte hade något att bevisa och ingen som väntade sig något av mig.

Måtte K-Fed vara både fet och lycklig. Måtte vi alla få bli äldre och fulare utan att någon skrattar åt oss.

NINA FELLMAN