DELA

Tack och hej för mig

Detta är det sista jag skriver i Nya Åland, åtminstone på ett tag. Jag har nämligen slutat för sommaren och högst antagligen ligger jag och sover fortfarande när många av er läser detta.
Jag skriver inte detta för att jävlas med alla som jobbar, eller jo kanske lite just därför. Den största orsaken är nog att jag helt enkelt inte kommer på något annat just nu. Tro mig, jag är trött och vill bara vila några dagar för efter ett tag måste jag återvända till Örebro och studierna.

Sommaren börjar nu nå sitt slut. Men nu är det kräftpremiär vilket blir kul. Det betyder att det är dags för sång, kräftor och nubbar när vi tar farväl av ännu en sommar på Åland. Fast man ska orka ordna och städa allt efter kräftskivan också vilket jag inte ser fram emot.
Den sista tiden av sommaren lär blir en urtömning av alla krafter som finns kvar i kroppen. För när jag börjar tänka på hur mycket som planerades inför sommaren och hur mycket som har genomförts så inser jag att det blir tungt att hinna med allt. Enligt beräkningarna skulle det bara vara kräftskivan kvar nu, i stället har inget blivit av.

En månad var helt och hållet tillägnad fotbolls-VM. Det var hem från jobbet, slå på dumburken och glo tills det var dags att sova.
Det är kanske inte så konstigt att sommaren känns lite kort. Men jag har märkt att tiden börjar gå snabbare och snabbare för varje år. Är det inte det ena så är de det andra, tiden bara flyger förbi. Tänk så skönt det var när man var riktigt liten och inget var planerat och det fanns inget man var tvungen att göra. Dagarna på den tiden kunde vara lika långa som en vecka i nuläget känns det som.

Varför sitter jag här och gnäller om att allt börjar ta slut och att tiden går så fort, sommaren har ju faktiskt varit väldigt rolig och jag har lärt mig en hel del.
När man ser på hela sommaren så har jag ju faktiskt gjort en hel del. Jag har umgåtts med vänner, varit till stugan, simmat och solat dessutom har jag fått se på högklassig fotboll en hel månad.
Inte undra på att det gått fort, så roligt och bra som jag har haft det. Dessutom är det ju en hel månad tills jag skall tillbaka till studierna. Men det är väl så med oss ålänningar, vi hittar alltid något att klaga på även om vi faktiskt har det förbannat bra.
Vi får ta och skärpa oss på den punkten. Istället för att gnälla kan man ju faktiskt försöka se det positiva, oftast finns det en sådan sida också. Tro mig, det är alltid mycket trevligare att se allt från den sidan märker jag nu.

Slutligen vill jag tacka alla på Nya Åland för allt. Utan er hjälp hade det blivit en tung och tråkig sommar.

Joakim Pettersson