DELA
Foto: Porträtt Patrik Dahlblom

Ta Deep Purple till Rockoff, Dennis!

Hej Dennis Jansson! Det är hög tid att tänka på affischnamnen till nästa Rockoff. Ska vi börja med att ta en titt på Deep Purples turneschema för sommaren 2018?

I juli gör de två spelningar i Finland. Den första i Fredrikshamn den 20 juli, den andra i Ekenäs den 21 juli. Två dagar senare spelar bandet i Rättvik i Sverige men i övrigt är turnéschemat för den sista veckan i juli tomt.

Rockoff pågår i år den 20–28 juli. Utan att på något sätt ha koll på turnélogistiken räknar jag med att Deep Purple kan klämma in en spelning på Rockoff i Mariehamn den 22 juli.

Börja med att ringa den finländska konsertarrangören Eastway Live. Du har redan kontaktuppgifterna. Det var Eastway Live som bokade Toto till en kort Finlandsturné i juli 2017.

När du fick ett tips om det tog det något månad innan Toto också var bokade till Rockoff.

Deep Purple som bildades i slutet av sextiotalet har splittrats, återförenats och funnits i ett antal uppsättningar. I den senaste lineupen finns tre medlemmar som var med när bandet var som störst i början av sjuttiotalet – sångaren Ian Gillan, 72, basisten Roger Glover, 72, och trummisen Ian Paice, 69. Och de lär vara i gott skick. Paice fick en mindre stroke på en turné sommaren 2016 men var snabbt tillbaka på banan.

Gitarristen Steve Morse som ersatte Ritchie Blackmore har varit med sen 1994 och keyboardisten Don Airey tog över när Jon Lord gick i pension 2002.

Bandet har gett ut flera plattor med ny musik sen millennieskiftet. Det som folk ändå helst vill höra är klassikerna med Gillan på sång. Och alla obligatoriska låtar finns med på de senaste setlistorna.

I Rio De Janeiro den 15 december spelade de Highway Star, Strange Kind Of Woman, Space Truckin’, Smoke On The Water och som sista extranummer Black Night.

Bollen ligger hos dig, Dennis.