DELA

Stort behov av överlagt mord

Jag har ett problem.
En fisk. Liten och blå, vid namn Hiiri. Den begåvades en son i familjen på en födelsedag i somras, och har sedan dess vanskötts å det grövsta. Det är hemskt att säga det, men ingen älskar Hiiri.
Således har det fallit på min lott att ta hand om fiskeländet. Jag har köpt fiskmat (som stinker!), jag byter vatten i skålen, jag ställer den på olika trevliga ställen för att ge Hiiri lite omväxling i tristessen.
Hur kul kan det vara att vara ensam fisk i en liten glasskål, utan någon annan i närheten?

Nåja. Nu har jag tröttnat. Hiiri kunde gärna fara till fiskhimlen för mig, men eländet envisas med att leva. Jag är för blödig för att ha ihjäl honom (eller henne). Trots att jag inte har några problem med att äta djur eller rensa abborre så känns det avgjort fel att bara döda något man har som sällskapsdjur.
När jag påtalade detta problem vid Nyans kaffebord fick jag följande förslag:
– Sälj den, så får du pengar.
– Lägg den på is, det är en skonsam död
– Ge den till katterna
– Häll bort vattnet ur skålen och vänta
– Kör över den. (Hon som sa det såg riktigt glad ut vid tanken).

Inget känns rätt. Jag behöver alltså er hjälp, kära läsare. Är det någon som vill älska en liten blå kampfisk? Finns det någon som har ett stort akvarium med plats för Hiiri. Han/hon är en snäll fisk, som bara äter fyra korn (stinkande) fiskmat om dagen.
Var så vänlig och hör av dig i så fall.

Och, om inte, är det ok att låta Hiiri gå in i en annan dimension? Min enda utväg är snart att slå den hårt i skallen och smörsteka den, för då tycker jag det är ok att offra ett liv.

Från det ena vardagsproblemet till det andra, ett annat avlivningsdilemma. Här handlar det inte om att inte förmå sig att döda, utan att inte kunna. Jag har försökt med allt, men de förbannade bananflugorna surrar oberört på i tjocka moln i min älskade Mise-komposthink. Vad ska man göra? Det ser ut som en ruta i min gamla favoritserie Assar, där den ruttna fisken och ondingen Razor alltid omsvärmas av småflugor.

Är det någon där ute som har ett effektivt sätt att bli av med bananflugor (allt utom DDT), så är jag beredd att testa det.