DELA

Som en enda raddiramsa…

Stor i orden, liten på jorden. Ord står mot ord. Bättre fly än illa orda. Man saknar inte kon förrän orden tagit slut. Man saknar inte ord förrän huvudet är tomt. Bättre ett ord i handen än tio i tidningen. Bränt barn skyr orden. Det som göms i ord kommer fram i ansiktet. Sjung och orda, sorgerna göm och glöm en värld så trist, du ska se som i en dröm att allting ordnar sig till sist. Ont om ord är det gott om. Det är mycket nu. Det är mycket ord nu.

Bränt barn skyr dagis. Bättre ett barn på dagis än tio på lattecafée. Bättre tio barn på dagis än ett hemma. Bättre ett barn i handen än ett på dagis. Det som göms i hemmet kommer fram på dagis. Bränt barn skyr hemmet. Bränd förälder går i väggen. Mor är inte rar. Far far åt pipsvängen. Bättre en mor och far i hemmet än tio på lattecafée. Det som göms hos mor och far kommer upp i barnets memoarer någon gång i framtiden. Det är inte så roligt alla gånger. Skrattar bäst, som har roligast.

Liten Skarv stjälper ofta stort lass. Hellre lyss till en Skarv som brast, än aldrig spänna en båge. Bättre en Skarv i trafik än tio i hamn. Bränd Skarv skyr Föglöfjärden. Sjösjukt barn skyr Skarven. Ont om Skarv är det gott om. Man ska inte fälla tårar över spilld Skarv. Förbanna inte Skarven – tänd ett ljus i stället! Vi sitter alla i samma Skarv. Ju fler kockar, desto sämre Skarv. Ilsken kock kokar godast Skarv. En gång jag seglar en Skarv…

Borta bra. Föglötunnel bättre. Hellre se ljuset i tunneln än aldrig gråta över spilld mjölk. Man får ta det goda med Föglötunneln. Skrämt barn skyr tunnel. Häll inte ut barnet i Föglötunneln. Liten tunnelöppning stjälper ofta stort tunnelprojekt. En tunnel till Föglö är bättre än tio Skarven. Heller lyss till tunnelplaner som brast, än aldrig hitta på ett tunnelbygge. Det är mycket med det jordiska. Man ska inte gå i tunneln efter vatten. Skönheten sitter i tunnelbyggarens öga. Det som göms i en tunnel kommer fram i tunnelöppningen.

Små golfbanor, små bekymmer. Stora golfbanor, stora bekymmer. Här vankas andra golfbollar. Golfbollen är rund. Man ska inte kasta ut bollen med golfen. Vi sitter alla på samma golfbana. Bättre Stornäs än illa golfa. Bättre golfa än illa fäkta. Skrattar bäst som golfar sist. Den som illa golfar kan gå hur långt som helst. Upp som en golfboll, ner som en pannkaka. Man ska inte kasta ut golfbollarna med badvattnet. Bättre en golfboll på planen än tio på Stornäset. Den som gapar över mycket är oftast effektivast i demonstrationen. Den som gapar över mycket ger konditorn hög försäljningsvinst. Den som gapar över mycket ger sin tandläkare en överskådlig arbetsmiljö. Den som gapar över mycket kan få en golfboll i munnen.

KIKI ALBERIUS-FORSMAN