DELA

Snö, snö och mera snö

…och så lite till snö.
Det har snöat på sistone. Ingen har nog undgått det fenomenet. På Facebook handlar var och varannan status om att skotta snö. Och att det genast börjar snöa igen när snön är bortskottad.
I skrivande stund snöar det.

Egentligen
har jag ingen slutkläm till det här, men måste bara få all snö ur mig.
Egentligen längtar jag efter att få köpa julklappar. Jag längtar efter att få gå på loppis och köpa julpynt, julgardiner, juldukar. Skåpen är fulla men jag vill ha mer.
Jag vill bygga snölyktor i snön, skida i ett vackert vinterlandskap, åka slalom i en grön eller blå backe(kategori jättelätt respektive lätt).
Jag vill ta min sparkkälke och sparka mig fram längs en lång blank skogsväg, jag vill köra bil på isen mellan fasta Åland och Lappo.

Jag vill
göra snöänglar och mata fåglar. Jag vill sitta och titta på fåglarna som äter. Kanske se ett rådjur som äter av (grannens) buskar.
Jag vill följa djurspår in i skogen, tyst som en mus, och stöta på en ståtlig älg som sakta vandrar fram. Sedan vill jag smyga hem till en sprakande brasa, dricka te, äta choklad och kanske spela ett spel med familjen.
Jag vill smussla med klappar, papper och snören. Jag vill baka pepparkakor minst tre gånger före jul, få mitt hus att se ut som en inredningstidnings julbilaga, laga julgodis och sprida harmoni omkring mig.
Jag vill vandra genom staden en vinterkväll med snön gnistrande och skyltfönstren fulla av julpynt. Jag vill känna förväntan inför jul och öppna varje kalenderlucka med samma känsla som när jag var liten.
Jag vill dela med mig till de fattiga, sortera gamla leksaker och kläder i fina högar och skänka till alla världen fattiga barn. Jag vill rädda alla barn från en våldsam, spritindränkt jul. Jag vill rädda alla vuxna från en våldsam, spritindränkt jul.

Så vad gör jag när jag har chansen? Jag rusar på hemma, plockar undan efter andra, jagar barnen med skrik och rop och bannor, bäddar, kokar, diskar och stressar. Skäller på barnen att de inte är ute i det vackra vintervädret. Tills jag sur och utmattad stupar i sängen, läser en skräproman(chiclit av värsta sorten), somnar med oborstade tänder och mascaran utsmetad i hela ansiktet.

Och ute faller snö, snö och mera snö.