DELA

Snälla, bjud in fler redaktörer

Det har muttrats en del på min redaktion. Ganska mycket faktiskt. Orsaken är bristen på inbjudningar.
Som ansvarsfull chefredaktör, mån om mina anställda, vill jag på detta vis medelst ett upprop inbjuda till fler inbjudningar.

Så här är det. I chefredaktörsämbetet ingår viss representation. Jag har lärt mig att ta det med jämnmod, trots att jag nästan alltid får gå ensam. Min äkta hälft, liksom mina stora söner ger samma svar när man ber om sällskap: ”Nä, jag tror jag klarar mig.”
Till andra redaktörer på tidningen kommer inbjudningar i varierande grad, men uppenbarligen inte tillräckligt.
Det mumlas om att ”…jag blir minsann aldrig bjuden…” och ”…alla andra…” och ”…bjudmat på skattebetalarnas bekostnad…”.

Vid ett nyligen avhållet jubileum inbjöd jag någon, vem som helst på redaktionen, att göra mig sällskap. En entusiastisk redaktör tackade ja och tyckte att det skulle bli så roligt.
Ju mer det närmade sig, desto mer tveksamt lät det, och till slut var det som det brukar. Jag. Ensam.
Så, problemet är inte att någon verkligen vill gå på fina tillställningar, de vill bara bli bjudna.
En win-win situation, som ett kommerseråd när oss skulle säga, står och stampar i farstun.

Skynda er, alla ni som vill skapa goodwill hos Nyan-reportrar. Bjud in dem till alla världens tillställningar. Gärna på tider som brukar vara helgade åt familj och fritid.
Redaktörerna blir goda, glada och smickrade, men ingen av dem kommer någonsin att dyka upp, eftersom de är lika rädda om sin fritid som alla andra som jobbar mycket. I framtiden kommer de att vara välvilligt inställda till just den verksamhet som smickrat deras egon, utan att ha kostat arrangören en cent i form av snittar och bubbel.

En extra bonus vore förstås för min del en ökad förståelse för vilket slit och vilken uppoffring det är att klä sig fint och mingla runt med ett glas champagne i handen. Det är ett hårt, hårt jobb, men någon måste ju göra det. Den som tvivlar kan ju betänka att det nästa vecka är svensk nationaldag den 6 juni, med tillhörande mottagning, Ålands självstyrelsedag den 9 juni och rysk nationaldag den 11 juni.
Man kan ju få tennisarmbåge av alla glas som ska lyftas.