DELA

Sant om sex och sånt

Varför ser alla så hårda och sura ut på mornarna?
Det funderade Inga Heller på bland nyduschade och deodorantdoftande mariehamnare en höstmorgon i staden.
Antagligen får de för lite sex, tänkte hon, och utsåg strax sig själv som sexrådgivare för tjejer och killar, gummor och gubbs, för alla som bara orkar lyssna.

Alltså; vi som en gång har varit tjejer/killar måste i dessa dagar tala om för nutidens tjejer/killar vad det hela egentligen handlar om. Det handlar om att öppna sig, att ge allt av sig själv, att vara försiktig. Och ge allt. Att våga. Och ta det varsamt. Att satsa allt. Och ta det lugnt. Samtidigt.
Aldrig någonsin annars är du så sårbar som när du står naken inför en annan människa. Det är nu du visar vem du är. Det är nu du måste få bli emottagen som den du är. Det är nu du ska ta emot en annan människa som den verkligen är.
Så sårbart, så innerligt, så livsviktigt är det som händer i våra möten.

Släpp inte in porr mellan dig och din vän. I porren härmar människor andra människor som njuter. Se till att du inte börjar härma dem som härmar dem som njuter. Släpper du in porren blir det något som går emellan dig och din vän.
Så mycket är så äckligt på nätet. Nej, man behöver inte kika runt några långa tider för att upptäcka det. Vem i hela friden tycker sperma i ansiktet är sexigt?
Dessutom – den som börjar med porr vill antagligen ha mer och mer, häftigare och häftigare. Det påstås att ”alla” tittar. Men alltför lite diskuteras det vad dessa bilder av sex gör med oss.
I porren är vi långt ifrån det ömsint lekfulla innerliga möte med en annan människa som vi så väl behöver.

En gammal relation är en lyx. Det behövs bara några sekunders extra lång blick rakt in i den andres ögon för att förstå och veta vad man har varandra. Man blir invand med varandra och tryggare än trygg. Och jo, man kan älska rynkiga kroppar, utstående öron, ölmagar stora som torktumlare, spretiga tår och slattrigt gäddhäng.
Ingen är vacker för alla – alla är vacker för någon. Om man hittat den rätta bara.
Så vist är kärleken inrättad. Den du tycker riktigt mycket om blir vackrast i världen. Så, man duger bara. Behöver inte anstränga sig på den punkten, varken på gym, med kläder och smink eller med operationer (Gud förbjude!). Du kan bara stå/sitta/ligga där och duga. Det räcker.
Och så är det en sak till; sex är som klister. Det binder ihop oss med varandra.

Lååånga hårda kramar rekommenderas. Och lååånga mjuka smekningar. Samt skratt och nojs. Det är bara bra att man blir så himmelens barnslig och fjollig när man är kär. Lek hör till. Var inte tuff. Pussas mycket, överallt. Och kniiip. Men det visste du antagligen redan.

Kiki Alberius-Forsman