DELA

Rogers kompis se hit!

I Dagens Nyheter med nära en miljon läsare efterlyses ofta i kontaktannonser personer som rest på kryssning över Ålands hav. Var finns snygga Lisa, snälle Calle, dansante Tommy eller jättegulliga Barbro?
Fantasin skenar iväg och frågor väcks. Bara en sån här sak: Varför i himlens namn kan ni inte utbyta telefonnummer och e-postadresser med varandra på ort och ställe? Är det alltid så att ni kommer på att ni är kära lite för sent? Eller ligger det en hund begraven nånstans. Lisa kanske heter Lena – eller rent av Lars, sånt lär ju förekomma!

Oj vad romantiken blommar i vår omedelbara närhet. Hur många lyckliga kärlekshistorier har inte inletts på fartygen? Och hur många äktenskap har inte sin grund i ett möte ombord?
Kanske kan man säga att med fartygstrafiken Sverige-Finland är det som med alkoholen: Den har lett till att många äktenskap spricker. Men den har också bidragit till att åtskilliga äktenskap inletts!

I vinter har en annons envist funnits i var och varannan tidning:
Jag ger inte upp hoppet att hitta dig man, 42 år, som reste med Roger på en kryssning med Cinderella, 21. 10. Du är egenföretagare och båtägare, nyligen separerad, liknar kanske lite på Clark Kent.
Alltså, du som är Rogers kompis, hör av dig nu!
Inga Heller går ju inga heller på vilka nitar som helst längre. Alltså; är det nu så säkert att Rogers kompis är egenföretagare? Och båtägare? Och nyligen separerad? Att han tycks likna Clark Kent är antagligen bara ett utslag av blind förälskelse.
Sanningen kan lika gärna vara att Rogers kompis är förtidspensionerad, båten är en gummijolle inköpt på Åhléns till barna för 17,5 år sedan. Och nyseparerad kan ju lika gärna betyda att han visst är separerad från Ann-Kristin sedan 1,5 år, men att han för en vecka sedan ingick äktenskap med lyckliga Monica.

En annan efterlysning lyder som följer:
Du hade fina ögon. Jag raderade i misstag ditt meddelande och kan inte kontakta dig…
Så rart. Men känner personen i fråga verkligen igen sig? Hur många anser att de själva har fina ögon?
Upprörande i kontaktannonserna är alla män som vill ha slanka kvinnor –äsch, de vet inte vad de går miste om, tänker Inga Heller.
Barn inget hinder är en extremt fånig fras. Nej, tacka vet jag : Svar till Allt som gör livet glatt.
Minst av allt i denna världen skulle Inga Heller ta kontakt med en person för en gemensam resa. Hur kan folk tro att det lyckas? För att resa tillsammans ska man vara extremt samspelta. Tiotusen beslut ska tas varje dag. Då hjälper det något att ha varit gifta i 25 år. Att resa med en total främling innebär antagligen att man slipper alla gräl, men samtidigt tas just inga bra beslut. Det måtte bli heltrist, helt enkelt.