DELA

Redaktion i fritt (vikt)fall

En mani har gripit min redaktion. Jag känner mig lite skakad.
Här finns en som pulverbantar. En som cyklar motionscykel till tv-program. En som bara rycker på axlarna och säger att hon äter lite mindre och tränar lite mer, och så har det bara rasat bort elva kilo.
En som knappt är igenkännlig efter att ha gått över till LCHF-diet. En till som ska prova.

Efter ett olyckligt felköp i december åt hela Nyan-huset groteska mängder Jaffa-kex till kaffet. De var med glöggsmak, och smakade ärligt talat inte gott. Ändå övermannades vi av sockersuget varje dag kl 14.
Nu när de äntligen tagit slut bjuds bara frukt och några enstaka nötter till kaffet.
Hälsovågen är således över oss.

Och jag? Ja, jag tränar ju, det gör jag. Ganska mycket vissa veckor till och med. Men det märks inte alls på vågen. Jag tröstar mig med att muskler väger mer än fett, men har dessvärre inga synliga muskler heller, nånstans.
Detta sakernas tillstånd kan ha två förklaringar.
1. Ålder. Vid fyllda 45 kanske det inte hjälper hur mycket man flåsar på. Man behåller sin väl förtjänta rondör ändå. Och jag tränar ju faktiskt inte för kroppen så mycket som för huvudet. Således är det bara att gilla läget.
2…eller så beror det på att jag inte bara gillar läget. Jag gillar ost också. Och vin. Och resultatet av min matlagning i största allmänhet.

Hur det än förhåller sig får det vara som det är. Jag kan ju inte bli yngre, och äta mindre vill jag inte.
Så till något helt annat. För flera veckor sedan skrev jag en kolumn om kvinnlig hårväxt och varför den inte får sitta kvar där den växer ut. Det var tydligen sprängstoff för Messa Nyan. I all stillhet pågår fortfarande en diskussion om detta fascinerande ämne.
Ett exempel: ”Tycker alla med sk generad hårväxt ska ta raka spåret”.

Jag tycker mig höra en manlig röst bakom uppmaningarna att ta bort allt äckligt hår. Någon har till och med föreslagit att också män bör raka sina ben så man slipper se eländet.
En fråga då, till er som rakar flitigt. Kliar det inte? Blir det inte stickigt och stubbigt? Det är nämligen min erfarenhet de gånger jag försökt, och jag är för bekväm av mig för att gå omkring och känna mig som man gjorde som barn och hade kli-iga strumpbyxor på sig.

Det finns föreningar mot golf, för golf, mot kärnkraft, för vindkraft, för skidtunnlar.
Föreningen för Fritt Växande Kroppshår står inför sitt grundande möte. Nån som vill med?