DELA

Recept för en god morgon

Väckarklockan ringer klockan 05.42. Det är tisdag morgon. Du har gått och lagt dig innan midnatt och känner att du ändå har fått några timmar god natts sömn. Trots den korta natten. Efter att ha torkat sömngruset ur ögonen går du till badrummet där tightsen och träningstoppen ligger framplockade. Du byter om och dricker ett glas vatten. Kanske äter en banan.

Tar träningsväskan med dig och åker iväg. Väl framme väntar 45 minuters nästan konstant ös-medvetslös-träning. Men du gör det, för att du vill och för att du har valt det helt själv.

Du kämpar dig igenom träningspasset, sekund för sekund. Vips så är det bara ett varv kvar av de där värstingövningarna. Du är på sista stationen av träningspasset och lägger i en extra, sista växel. Nä, nu går det nästan inte längre. Tre, två, ett och där var det över.

Klockan är 07.15 och du har redan avklarat dagens träningspass. Du är lika trött som när du klev upp en och en halv timme sedan, men på ett annat sätt.

På ett skönt sätt. Du vet att bara du har tagit dig hem igen, duschat och intagit någon typ av föda så kommer den sköna tröttheten att omvandlas till endorfiner och god energi.

Väl hemma igen är det dags för frukost. Då gör du så här:

Mosa eller mixa en banan tillsammans med två ägg. Tillsätt eventuellt en skvätt mjölk och en halv deciliter havregryn. Sedan låter du smeten dra till sig medan du duschar. Efter den varma duschen häller du ut små, rundar plättar i stekpannan. Ha inte full fräs på värmen på plattan.

Vänd dem försiktigt och låt dem inte ligga kvar för länge på en och samma sida.

Under tiden som plättarna steks skär du upp färska bär. Är det inte säsong för sommarsolvarma jordgubbar får du helt enkelt ta fram fjolårets skogsblåbär från frysen.

Ett tips är att lägga de frusna bären under plättarna, så blir de upptinade automatiskt.

Nu borde dina åtta, tio stycken plättar vara klara. Toppa med några kokosflarn eller -flingor.

God morgon!