DELA

Rädsla, skräck och död

Det finns många filmgenrer. Komedi, drama, romantik, acton, science fiction är några av dem. Sen finns det ju skräckfilmer.
En fråga som uppstår när jag söker filmer eller tittar på trailers är ”varför vill folk titta på scräckfilmer?”, eller ”varför vill ens någon göra en skräckfilm?” Vad är grejen med det? Varför vill man se på något som gör en rädd och ger en mardrömmar?

Det finns även många typer av skräckfilm, man får se när människor blir torterade av någon idiot som kidnappat dem sedan slutar dem oftast så att de som blivit kidnappade på något sätt har ihjäl den som kidnappat dem och sedan lyckas rymma från stället helt genom blodig. Det är alltid någon som dör, hur kul är det att se liksom?
Fast det görs ju oftast film där någon dör, men det är sättet i sig i skräckfilmer att det ska göras brutalt. Jag har ju ingenting emot att se en dramafilm där någon dör i en olycka eller av någon sjukdom, det är ju ändå realistiskt.

Personer som tittar på, eller tycker om skräckfilm vill säkert känna någon slags kick av rädsla eller ondska. För det är ju vad det handlar om.
Man kan ju inte vara helt frisk i skallen om man ser ett nöje att titta på skräckfilm.

Det finns säkert alltid någon poäng med skräckfilmer, någonting producenten vill förmedla och det finns säkert människor som tycker om att bli skrämda och se när folk dör, men jag förstår inte och ser inte poängen med skräckfilmer.
Sen finns det dom här filmerna där en person eller flera personer åker på semester och kommer till en stad. Alla i staden är lyckliga och glada. Så finns det ett hus som ser läskigt och mystiskt ut. Personerna ser det här huset och blir intresserade och frågar någon från staden vad det är för slags hus.
De får bekräftat att huset för länge sedan varit ett gammalt bårhus eller någonting liknande. Det ryktas om att där har det hänt något fasansfullt för länge sedan. Man ber dem hålla sig borta därifrån.

Såklart ska då personerna gå dit och kolla upp det och råkar ut för en massa hemskheter, men varför? Varför håller de sig inte bara borta därifrån? Då är det ju såklart någon enstöring som håller sig borta från civilisationen som bor i huset och hatar alla sortens människor för att den har råkat ut för något i sin barndom.
Nej. Jag föredrar hellre att titta på filmer som har någon vettig handling, en film som är rolig eller som gör mig på ett bra humör. Kanske en film som har en verklig utgångspunkt. Jag kan nog se allt från sorgligt till roligt, men skräckfilmer där personer blir torterade eller som gör en skrämd från vettet är verkligen ingenting för mig.
Jag fattar liksom inte poängen.