DELA

Presentationer och intryck

Jag har en gång i tiden hängt på dejtingsajter. Inte för att söka efter ett förhållande, utan bara för att kolla på snygga tjejer.
Min fokus föll dock rätt snabbt från det då jag hittade något mycket bättre, nämligen dåliga presentationer.

Det är fantastiskt roligt hur folk kan presentera sig. Jag menar, vilket intryck fick ni av mig genom att läsa min text här ovan? Men om jag jämför min presentation med de som jag har sett på dejtingsajterna, är min väldigt mild, så att säga. Jag trodde, när jag såg ett riktigt stolpskott till presentation, att det inte kunde bli värre. Så var inte fallet.
Så här kunde en typisk presentation av en tjej se ut:
Intressen: Umgås med mina tjejkompisar och fika!
Vad jag gör en vanlig helg: Ute och festar med mina tjejkompisar!
Beskriv dig själv: Glad och sprallig!
Politisk lagd: Öh? Va?
Vi tar det en gång till – har du en hobby? Har du något som inspirerar dig? Eh… Nu… hänger jag inte med. Jag gillar att festa, det är kul att festa med mina girlfriends!
Med andra ord, vilken alldaglig tjej som helst. Hon försöker framstå som en glad, sprallig (vilket ord, det använder de också hela tiden) tjej som är ”down to earth”. Samtidigt så ser jag bara en grå massa.

Ännu bättre är det när de ställer krav på sin partner. Det är krav på ålder, utseende, egenskaper och familj. Så här kan en sådan presentation se ut:
” Jag är en obotlig romantiker som vill ha allt, annars får det vara. Jag är kvinna och söker en man som vill vara den där starka stabila. Tror på könsroller, som Anna Anka. Den ena tvättar och den andra, mannen, fixar det praktiska. Kompromissar inte vid första mötet, det måste slå gnistor annars är jag inte intresserad. Välkommen att försöka få mig på fall.”
Jag tror jag sparar på mitt mejl till henne.

Jag tänker inte börja berätta för er hur en bra presentation skall se ut. Däremot kanske ge er en tankeställare: Är detta verkligen rätt sätt att göra det på? Jag pratar inte om dejtingsajterna nu, utan hur man framställer sig själv. Vad tror ni personerna som läser de här presentationerna tänker om er? Är det kanske inte bättre att inte ha så höga krav på sin partner?
Jag menar, ni såg mina reaktioner på presentationerna ovan. Inte några personer jag skulle vilja dejta på riktigt, men kanske de inte alls är sådär som de framställer sig. Jag och alla andra människor måste lära oss att sluta vara så ytliga mot personer. Det är barnsligt att inte vilja umgås med en person på grund av dennes åsikter, klädstil, umgänge och så vidare.
Jag säger inte att man behöver acceptera allt det där jag nyss nämnde, men man skall respektera det.