DELA

En fullspäckad biosommar för mig

Det fanns en tid då det släpptes kanske på sin höjd två storfilmer per år. Men bara det här senaste halvåret så har vi redan fått se storfilmer som: ”Logan”, ”Skönheten och Odjuret” och ”Guardians of the Galaxy Vol. 2”.

Jag har än så länge uppskattat de filmer som släppts hittills, men 2017 är inte slut än och vi har fortfarande en fullspäckad biosommar att se fram emot.

Här kommer en topplista över de tre mest efterlängtade filmer den här sommaren.

3. Dunkirk (14 juli)

Jag gillar filmer som utspelar sig under andra världskriget och jag gillar Christopher Nolan. Så när filmbolaget Warner Bros berättade att Nolan skulle regissera en film som utspelar sig under andra världskriget så blev det direkt en av mina mest efterlängtade filmer. Nolan har bland annat regisserat Batmantrilogin, ”Inception” och ”Interstellar”.

2. War for the Planet of the Apes (12 juli)

Om någon hade sagt att en Apornas planet-film skulle bli en av 2017 års mest efterlängtade filmer så hade jag säkert sagt att personen är galen. De två föregående filmerna i trilogin har alla varit riktigt solida filmer, med ”Dawn of the Planet of the Apes” som den bästa i filmserien.

Andy Serkis återvänder till rollen som schimpansen Ceasar och Woody Harrelsson spelar skurken .

1. Wonder Woman (2 juni)

Jag gillar superhjältefilmer och jag gillar DC Comics. Det har jag gjort sedan ”Batman Begins” från 2005 och i år får vi äntligen en storbudget film med världens mest ikoniska kvinnliga superhjälte: Wonder Woman, regisserad av Patty Jenkins och med Gal Gadot som titelkaraktären.

Hon dök upp i filmen ”Batman v Superman: Dawn of Justice” förra året, en film som delade biopubliken i två läger. Jag tillhör gruppen som gillade filmen.

Detta ser ut att kunna bli en riktigt bra popcornrulle med mycket action, drama och komedi.

Markus Mattila (praktikant)