DELA

Positiv syn

Hur kan vissa människor inte ha något folkvett alls och bete sig otrevligt och vara negativa mest hela tiden. Det är en grej som gör mig så arg.

Mycket i vardagen kan få mig att känna ilska fast i ganska måttlig mängd. Men när någon är otrevlig blir jag verkligen arg, då i ganska omåttlig mängd så att säga. Jag är tyvärr en sådan person som väldigt lätt hakar upp mig på saker och som har svårt att släppa vissa händelser.

Så otrevlighet tär på mig mycket eftersom jag tar åt mig och kan sedan inte släppa det.

Här är nu ett påhittat scenario. Jag haft en bra dag och åker med mina vänner till något ställe för att äta. Då förväntar man ju sig att dagen ska bli ännu bättre, som man lätt kan tänka när man ska få mat. För det är viktiga grejer.

Så man tågar in på matstället och är mycket taggad på mat, vänder sig mot kassan och ska beställa. Så är personen i kassan otrevligare än man någonsin skulle tänka sig. Stött är enda ordet som beskriver hur jag känner mig då.

Alltså vad är grejen!? För mig blir då hela dagen mycket sämre. Bara av att en person varit otrevlig.

Okej, jag medger att jag kanske tar allt för personligt och att jag är lite lättstött. men ändå, det här är ur min synvinkel.

Jag vet inte hur jag ska definiera den sorts otrevlighet jag syftar på. Otrevlig är ett brett ord för mig, men folk som bemöter en surt och har en tråkig inställning. Som idiotförklarar för att man inte vet något och är dryga i varje tillfälle som ges. När någon helt enkelt har en dålig attityd.

Min fråga är: Vad vinner man på det? Vad får man ut av att vara otrevlig och dryg?

Det är inte ens kul att vara otrevlig och ha en dålig inställning. Hur kan man ens orka ha en dålig inställning till en massa saker, det känns som att livet skulle bli tio gånger tråkigare. Det enda som händer är att man förlorar en massa saker på det, till exempel kontakter med människor och möjligheter.

Varför ska man vara så ovänlig? Det kommer alltid vara ett mysterium för mig.

Man får ju vara som man vill även om det är att man är negativ mest hela tiden. Jag tycker dock att det är värt att jobba på att bli mera positiv. Inte bara för omgivningens skull utan för att det blir roligare.

Jag tänker ganska ofta på att tänka positivt. Det blir mycket roligare, man ska inte vara rädd för att ha roligt och se allt bra i livet. Det är aldrig för sent att vända på saker.

Vanna Sviberg (prao)