DELA

Pennördarnas paradis

Varje yrkeskategori har sitt ”nörderi”, ett arbetsredskap eller detalj som känns avgörande för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt. Det finns säkert lika många favoritskor som servitörer eller hammare som snickare. På Nyan redaktion är det pennor, såklart.

Häromsistens var kvällschef Mårtens favoritpenna plötsligt försvunnen från skrivbordet.

Med bestämde steg och målmedveten blick begav han sig ut på jakt på redaktionen. Vi som såg honom komma började ivrigt leta i våra koppar och under pappershögarna för att kunna vifta med något eventuellt pennfynd, i stället för att bli påkommen som penntjuv.

Favoritpennan visade sig vara en av de otaliga modeller av Nyanpennor, alltså kulspetspennor med Nyan-logotyp, som beställts genom åren. Just den här pennmodellen gick under smeknamnet Lyxpennan när den kom för några år sedan eftersom den var extra tjock, hade greppvänlig gummiyta för fingrarna, var i gediget material och beställdes bara i liten upplaga.

Ett exemplar av Lyxpennan återfanns nu på nyhetschefens plats av en skyldig (?) Johan.

Nu blev det pennrumba, eftersom nu var i stället Johan utan manuellt skrivdon. Han var dock egentligen nöjd eftersom han inte alls gillar Lyxpennan eftersom den ”inte är tillräckligt snabb”.

En penna upplevs som snabbskrivande då den glider fram över pappret i princip utan motstånd. En för snabb penna vill man inte heller ha eftersom man då riskerar att anteckna så snabbt att man sedan inte har en aning om vad man själv skrivit. Oläsliga krumelurer är inte bra under en intervjusituation.

Efter att ha tömt facken i min handväska hade jag plötsligt sju pennor (man kan aldrig ha för många pennor med sig ut på uppdrag) av en viss Nyanmodell att dela med mig av.

Johan testskrev, men var inte nöjd.

Däremot blev Kultur-Karin synnerligen glad då hon såg mina väskfynd. Den smala Nyanpennan med glansig yta som jag hade i överflöd visade sig vara hennes personliga favorit. Karin kunde nu erbjuda en tredje Nyan-pennmodell åt Johan.

En modell som flög fram över pappret och numera huserar på nyhetschefens bord.