DELA

Partyn som ger vuxenpoäng

Jag har bara varit hemma på Åland några veckor nu, och redan har inbjudningarna till olika partyn börjat trilla in. Här om veckan var jag bjuden till en tjejkompis som nyligen flyttat in i ny och fräsch lägenhet i stan. Mycket trevligt.
I söndags var jag bjuden till min moster som för övrigt skall arrangera ett partaj till om bara en vecka. Men det här är inte vilka partyn som helst, nej det här handlar om partyn som ger vuxenpoäng.

Först var det ett städparty
jag var bjuden på. Närmare bestämt var det ENJO-produkter som förevisades. Det var minsann en hel vetenskap det. Som tur är har min mamma sedan länge varit invigd i ENJO:världen och därmed har jag fått trasor i alla dess färger och former på födelsedagar och jular.
Med andra ord visste jag redan att den vita trasan hörde till badrummet, den gröna till köket och att den orangea används till damm. Jag visste också redan att trasorna utför mirakel vid fönstertvätt och därför blev jag inte lika hänförd som några av de andra partymänniskorna när ENJO-försäljaren började tvätta av min kompis rutor utan att det blev så mycket som ett vattenstreck kvar efter skrapan.
Kanske var det därför, för att jag inte blev lika brutalt chockad som de andra, eller så var det för att jag redan har en bunt produkter hemma i städskåpet, som det inte blev några nya städgrejer inhandlade.

Nåväl,
i söndags var det dags för burkar. Tupperware-försäljaren radade upp plastburk efter plastburk på bordet och visade de otroliga funktionerna. Det fanns lökhackare som gjorde att man inte behövde gråta, brödaskar i vilka brödet inte möglade, påläggsburkar för kylskåpet som man kunde stapla på varandra och så fanns det en ostkupa med antikondensfunktion.
Trots att jag är skeptisk när det gäller städ- och burkpartyn skall jag erkänna att jag betalade en dryg tjuga för ostkupan. Med ursäkten att mina ostar fram tills nu alltid har förvarats i en plastpåse, vilket ju i och för sig går precis lika bra, beställde jag glad i hågen den mirakulösa kupan, storlek small.

Så vuxenpoäng
tycker jag att jag har samlat på mig under de senaste veckorna. Att köpa en ostkupa värd lika mycket som två veckors inträde på Arken måste ge rätt många poäng. Så nu är det väl bara att se hur länge det tar innan jag kan kryssa i resten av de nedanstående och inse att jag lämnat barndomen.
n Bunkra mat och förbrukningsartiklar
n Planerad ekonomi
n Diska efter man ätit istället för före.
n Gilla att äta strömming
n Plussakort
n Amorteringar
n Köpa lägenhet
n Planera matinköp
n Plocka svamp
n Prenumerera på Svensk Damtidning
n Bli glad över vuxenpoäng
n Inse att man snart är död