DELA

Pappies! Ta ingen skit!

Att försöka förändra männens bäst-före-datum är härligt, tycker Inga Heller som läst en tidning vid namn M, som ges ut under devisen ”åren upp till 50 är bara startsträckan”. Detta kan väl inte bara gälla kvinnor, utan också våra kära män, resonerar hon och tänker (som vanligt) på de små gråskalliga glestandade smådeppiga liven, alltså männen 50 .
”Vi tar ingen skit” var ett slagord som tv-stjärnan Grynet myntade och menade unga flickor. Inga Heller skulle vilja säga att det gäller också för männen 50 . Ingen ska komma och bestämma hur de ska leva sina liv. De är vuxna nog att avgöra saker och ting själv. Nu när ansvaret för familjen och barnen äntligen släppt behöver han inte längre lägga hela sin energi på andra. Det är dags för mannen att äntligen tänka på sig själv. Verkligen se! Låt oss kalla honom pappies. Kvinnor i samma ålder ska ju kallas mappies, så varför inte.

Pappies! Ta ingen skit! Pappisen måste bli synlig i samhället och i yrkeslivet. Hans skönhet måste lyftas fram och ingen annan än han själv ska bestämma över den egna tillvaron.
Viktigt är också att han själv ska kunna avgöra när han ska få tillgång till rätt doktor. Krämporna kommer så lätt, pappisen måste nu ta vara på sig. Pyssla om sig. Unna sig saker, som massage, kanske gå och shoppa en annan ny skjorta också, bara för att pigga upp sig.
Männen som är 50 ska verkligen inte bara sitta i gungstol och slöjda till barnbarnen. Nej, ut med dessa härligt livserfarna och snygga manspersoner i yrkeslivet. De kan till och med förtjäna egna pengar. Minsann. Kanske rent av inneha en eller annan aktie.Och vad gör väl en rynka här eller där. När det kommer till kritan?

Pappisen ska också uppmuntras till att ha ett aktivt sexliv. Jo, det är sant, män efter 50 kan ha det. Det är inte skamligt eller pinsamt. Som mogen man behöver du inte ens fundera över vad barnen, grannarna, arbetskompisarna eller mamma ska säga.
Vad är det som är så obehagligt med att vara äldre och sexa? (som det stod i M, men då handlade det om mappies förstås). Ta gärna hjälp av ett piller om det behövs, gör som kvinnan i artikeln, var 77 år och erkänn öppet ”Jag älskar mina pirr-piller”. Glöm dem som säger ”morfar ska fara på tulpanresa – inte ha sex.”

Pappisen uppmanas också delta i skrivtävlingen ”Så började jag älska min ålder”. Den man som lärt sig älska sin ålder uppmanas att skriva och berätta om hur han fått bättre självförtroende till kropp och själ.
Har du varit med om en ”självkänsleresa” i ditt liv?
Vinnaren får en årsförbrukning av Doves Pro Age vårdande hud- och hårprodukter för den mogne mannen.

Och glöm inte, som sagt, att du inte alls måste sitta i gungstolen och slöjda till barnbarnen hela tiden. Det finns annat också efter 50. Flinten? Den är ju en solpanel för en sexmaskin!