DELA
Foto:

Önskemål: Linas klädkasse

I Sverige har man något så fiffigt som Linas matkasse. Ett företag som komponerar lämpliga maträtter för vardag och helg och som fysiskt forslar hem råvarorna i en stor matkasse till beställarens dörr.

Jag har haft turen att tillfälligt få laga mat i ett hushåll där matkassen har anlänt en kväll varannan vecka, fullproppad med vegetariska godsaker som räcker till tre middagar av varierande svårighetsgrad – snabb, medel och tuff.

Allt är uttänkt ini minsta detalj. På en lista står det som man ska ha hemma – kryddor, olivolja och sådant – och på en annan lista det som ingår i veckans matkasse. Ständiga ingredienser är citron och vitlök.

Recepten som följer med är ett under av organisation. De följer en logisk ordning där allt görs i rätt följd för att hela paketet ska bli klart samtidigt.

Tomatsoppa med brödkrutonger och risoni (jag visste inte ens vad det var) och citronkräm med citron, vitlök och färsk oregano blev snabbt en favorit. Min slutsats: Det finns tomatsoppa och så finns det riktigt läcker tomatsoppa.

Så många råvaror som jag aldrig har använt. Så många smaker som jag aldrig har känt. Och så väldisponerat, genomtänkt och sympatiskt att man blev på riktigt gott humör.

Men varför låta det stanna vid enbart mat, Lina? Jag har ett koncept som jag tycker att du ska börja jobba med, nämligen.

Jag vill ha en Linas klädkasse som levereras till dörren två gånger i året, med kläder anpassade just för mig.

Finns det något jag avskyr så är det att gå i klädbutiker. Mönstret är det samma varje lördag. Jag tänker tanken eftersom jag verkligen behöver nya kläder – men det slutar alltid med att jag hittar på något helt annat för att slippa. Inte i dag, det är för vackert väder. Inte i dag, det är för dåligt väder.

Ni förstår. Under tiden fransar sig ärmarna och det går hål på jeansen.

Därför , Lina, är mitt förslag att du knåpar ihop en maskin som kan fixa det här på distans. Jag skulle bara behöva ställa mig raklång med armarna ut så skulle manicken mäta det som behöver mätas och välja lämpliga kläder utifrån min smak (enkel) som skickas hem till mig utan att jag först har behövt göra en massa val i nån nätshop.

När jag provar passar allt. Kvaliteten är hyfsat god, barnarbetare har inte offrat sina liv och kläderna går ihop med varandra.

En vår- och sommarkasse, en höst- och vinterkasse. Det är allt jag begär.

Deal, Lina?