DELA

När jag var liten

När jag var liten hade man furu på väggar och tak. När jag fick välja tapeter till mitt nya rum så ville jag ha en tapet där nere, en annan tapet på övre halvan av vägen och en bård mitt på för att bryta av de två olika tapeterna.

När jag var liten var backen hem längs med grusvägen från min bästa kompis jättebrant och jobbig att cykla upp för. När jag skulle få en ny cykel så valde jag en som var gul och cerise, och så ville jag ha en cykel med många växlar.

När jag var liten tyckte jag det var gott att äta både dillkött och stekt lever. Båda serverade med kokt potatis.

När jag var liten hoppade jag gladeligen från femman i Västerviken eller Bamböle. Det var inte ens lite läskigt.

När jag var liten var en av försommarens höjdpunkter när årets bikinis hade kommit in till Mattssons i Godby.

När jag var liten tog dagstidningarna upp typ halva köksbordet när man skulle läsa den.

När jag var liten läste jag alltid tidningen för att se vem som har namnsdag och vem som har fått dagens ris eller ros.

Det är mycket som har ändrats sedan dess. Även om jag inte är jättegammal. I dag tycker jag att furu på väggar och tak kan vara bland det tråkigaste som finns. Det är inte ens snyggt. Mina tapeter i mitt flickrum är fortfarande kvar, men jag tycker inte att det heller är snyggt.

Backen längs med grusvägen hem från min bästa kompis är över efter några få tramp. Man märker den knappt. I dag har jag en röd, ensfärgad, cykel, utan växlar. Dillkött och stekt lever är två av väldigt få maträtter som jag inte gillar i dag. Att hoppa från fem meter nu på stört vet jag inte om jag vågar göra. Jag köper inte längre sommarens bikini på Mattssons i Godby.

Nyan läser jag som e-tidning i min telefon och då läser jag först och främst sporten och familjen, och tar en snabb titt över nyhetssidorna.

Jag vet inte vad som har ändrats mest, jag själv eller världen runt omkring mig. Det kanske är både och. Hur som helst, så har mycket hänt under bara de här drygt 20 åren.

När jag var liten ville jag bli frisör när jag blir stor. Nu är jag journalist.