DELA

Mycket mera bumpers!

Inga Heller sitter morgonrufsig vid frukostbordet där det numera läses både Nya och Gamla testamentet. Hon tycker själv mycket om denna liknelse, att de båda lokalblaskorna jämförs med Bibelns böcker. Gamla testamentet står för grunden och det som varit. Nya testamentet står för allt nytt, för frälsningen och leder liksom raka spåret till paradiset. Sådan är nu hennes åsikt.
Gobbin säger först av allt:
– Min sköna – du ser ut som du sovit i motvind.

– Men alltså, säger Inga Heller
. Nu sägs det att det är farligt med bumpers. Folk kan dö bara för att de finns.
– Så illa är det väl inte.
– Joho då! Om ambulansen inte kommer fram i tid. Tänk det!
– Men nog resonerar de väl ett steg för långt då. För bumperserna är ju där för att det inte ska bli några olyckor. Om alla håller låg hastighet så blir det inga smällar och folk skadar sig inte och då behöver ambulanserna inte ens rycka ut. Fast ibland ska de till annat än trafikolyckor, förstås.
– Men nog vet de när det är allvar. Och då kan de väl gasa på i alla fall och bara flyga över de där bumperserna. Det värsta som händer då är att de kör sönder bilarna och det betyder väl inget om folks liv är i fara.
– Nej, inga kör de sönder ambulanserna heller, tror gobbin. Inga för några små gupp.
Och det vet vi ju, att det gobbin säger det är alltid det rätta.

Bumpers kan användas till mycket.
Inga Heller undrar just om han Åke Uppgårdh i Gamla testamentet egentligen vet vad han ställer till när han målar sin bumpersprotest på Ålandsvägen. Vi damer har mycket nytta av dessa gupp, nämligen. Och indirekt gobbarna också. Inte nog med att hastigheten sänks och folk inte dör i trafikolyckor. Bumperserna förgyller livet på ett mer intimt sätt.
En klok dam har lärt ut att det bästa en kvinna kan göra när hon tvingas dämpa framfarten längs vägarna är att knipa. Kniiipa med det där området på kvinnokroppen som är så känsligt att det inte ens har ett namn.

Gynekologer uppmanar kvinnor att knipa när de väntar vid röd gubbe. Men det finns ju så få röda gubbar på Åland. Det är därför trafikgobbarna här på holmen har hittat på det där med bumpers från början.
Den kvinna som börjar knipa vid alla gupp gör det snart reflexmässigt och vad Inga Heller har förstått i ”Orgasmboken” av Katerina Janouch – som hon förstås läste å tjänstens vägnar – så är det just så vi kvinnor ska träna. Inte bara för att undvika medicinska komplikationer på ålders höst, utan för att… tja kunna göra en rejäl blixtvisit i paradiet. Och inte bara det. Ta gobbin dit också.
– Nå, nå,. nå, säger gobbin då, med sin manligt mörka stämma, tvärs över de båda testamentena.
Han mötte hennes blick. Nämligen. Och såg var hon tänkte.

Kiki Alberius-Forsman