DELA

Mitt försök till att flytta hit min familj

Min hemby Karperö ligger 494 km från Mariehamn.

Resan dit tar ungefär 10 timmar och är riktigt jobbig. Antingen åker du på natten eller så åker du på dagen och är framme på natten.

Resan börjar med runt fem timmars båtfärd och efter det är det bara att hoppa i bilen och köra cirka fem timmar till, till Karperö.

Där bor min kära mor och far samt min syster och systerdotter.

Vårt hem är beläget vid en av den vackraste platser jag har sett och så ofta jag kan försöker jag åka dit eller så kommer min familj hit.

Det bästa jag vet är att ta med min sambo, min andra syster och hennes man till Karperö för att umgås med våran familj.

Nu var vi nyligen där en hel vecka och det var sommarens höjdpunkt. Vi hann göra så många roliga saker, åkte båt, sov vid sommarstugan, spelade volleyboll och sällskapsspel, var på bröllop och så vidare. Sällan samlas vi precis allihopa på samma gång nu för tiden.

Innan jag flyttade till Åland, då skulle jag bo med mamma och pappa hela mitt liv, sa jag. Jag har alltid varit grymt familjekär och att flytta till Åland fanns inte på någon karta. Jag har helst stannat hemma vid alla tillfällen.

Varför är jag här då kan man undra? Jo, för att som så många andra så träffade jag mitt livs kärlek på Åland och då vill man ju inte bo någon annanstans. Nu trivs jag här och tycker att Åland är så bra.

Så för att summera dessa tankar: Min familj behöver flytta till Åland. Vink till min mor och far; två av era tre döttrar bor ju redan här.

Då kunde vi alla titta på morden i Midsomer och äta romrussinglass, spela ”rappakalja” och fiska, ha något fint sommarställe på en ö där alla samlas. Och framför allt så kunde mamma göra sin goda mat åt oss varje dag, kanske?