DELA
Foto:

Minimalistpackning

Det är motorcykeln, killen och jag. Två ryggsäckar, två sovsäckar, två liggunderlag, ett tält. Så börjar min flytt till Åland. Eller så var det tänkt.

Vi kör en provrunda runt Drumsö i Helsingfors och märker att det är helt ohållbart att vi båda ska ha varsin ryggsäck.

Liggunderlaget som jag spänt högst upp på min ryggsäck skymmer sikten när han ska ha koll på trafiken. Hans ryggsäck trycker hårt mot min mage, nej jag kan inte andas så här. Än mindre skumpa runt hundratals kilometer i Åbolands och Ålands skärgård.

Min flytt till Åland får i stället börja med att se mina underkläder ligga uppradade på asfalten på en innergård i Drumsö. Icke picke pö, hälften ska dö.

Gallringen är svår, men samtidigt får vi kicks av att lämna bort sådant vi trodde var helt nödvändigt bara någon timme tidigare. En snyggare jacka, bort med den! En vardagsklänning, jag har ju byxor! Flytande eyeliner och festliga örhängen, jag är snygg som jag är! Två handdukar blir till en, för precis så gulliga är vi.

Ett par byxor. En klänning. En ylletröja. En långärmad trikåtröja. Två toppar, en finklänning. Två par strumpor och lite för lite underkläder. Allt inknölat i en liten ryggsäck tillsammans med en sovsäck och ett liggunderlag. Min minimalistflytt till Åland börjar med en superminimalistisk semester.

Den här våren har handlat mycket om minimalism. Jag har rensat ut saker gång på gång, burit ett tiotal ikeakassar och -lådor till diverse loppisar och bytestorg. Ut ut ut. Skala skala skala. Hittills har varje förenkling av tillvaron mest gjort mig glad, fri. Men att leva en vecka utan variation i kläderna, utan möjlighet att göra mig fin.. njae.

Så minimalist vill jag inte vara, så det fick bli en tur tillbaka till fasta Finland för att hämta en kappsäck till.