DELA

Min största och ständiga rival

Ända sedan jag träffade min sambo för snart tjugo år sedan har jag fått finna mig i att ha en rival. I början delade vi tiden med honom 50-50. Det var aldrig tal om något annat och kär som jag var fann jag mig i arrangemanget. Så småningom, när vi fick allt fler barn, kände jag att tiden var på min sida. Det blev 66-33 till min fördel. I dagens läge kan det bli ännu mer för mig. Jag känner hur jag, genom att kunna och vilja föda barn, har en trumf över rivalen. Systrar har hon, men inga barn.

Jag skriver rivalen, men det handlar om rivalerna. Det har nämligen inte bara varit en genom åren. Det har varit åtskilliga. Och min sambo har aldrig hymlat med det, plågsamt ärligt har han i god tid meddelat när han lämnar mig och barnen och åker till den rival som är aktuell just då.
Jag funderar ofta på vad det är som lockar honom så ofantligt. Varför kan han inte nöja sig med mig?

Den största fördelen min rival har är att hon är närande, medan jag (och barnen) helt klart är tärande. Hon ger, medan jag tar.
Dessutom vet jag att han kan kontrollera henne bättre än mig. Han styr henne i princip hur han vill och det är tydligen lockande. Jag försöker också vara styrbar, men med sämre framgång. Om man ska vara riktigt petig så har sambon haft problem med att styra rivalen också och de gångerna har det blivit dyrt. När rivalen tappar kontrollen gör hon större skada än vad jag gör. Så det så.
”Det ska vara något att ta i”, sägs det. Där ligger jag också i lä. Även om mina kurvor och former är minst sagt yppiga saknar jag rivalens former (som oss emellan inte är naturliga alls, utan allt är resultatet av ingenjörsarbete! Skulle jag ha samma designteam bakom min kropp skulle jag också bli lika attraktiv och efterfrågad!)

Rivalerna har haft olika form genom åren, men de är alla systrar med samma efternamn. Det låter lite osmakligt, men på det sättet har sambon varit trogen. Kanske är det bra, kanske är det dåligt, men han kan alltid räkna med att få komma tillbaka.
Jag är rädd att jag får dras med mina rivaler tills sambon pensionerar sig. Då hoppas jag att all hans tid blir min, men risken finns att han gör små ”gästspel”. Ska jag finna mig i det eller sätta stopp för det?

Så Cinderella, Isabella, Mariella, Amorella och Gabriella. Jag vet att ni finns där ute och jag vet att min sambo tillbringar mycket tid med er. Men jag undrar om NI vet vad han gör när han inte är med er?

Nina Smeds