DELA

Maxitrosor eller stringbikini?

Det blev ingen julskinka för oss senaste jul på grund av att vi reste utomlands. Men vi led inte brist på skinka för det, vid poolkanten erbjöds det mycket skinka efter julen när de ryska turisterna kom för att fira nyår i Thailand.
Jag märkte ganska snabbt att ryskorna höll skinkorna i skick. Eller det märkte vi alla. De ryska kvinnorna favoriserade bikinitrosor av stringmodell. Stringtrosor ger inte mycket utrymme för skönhetsfel.

Jag
hymlar inte med att jag hade mycket åsikter om dessa par där mannen var äldre och lätt ölmagad och kvinnan var ung, slank och hade stringbikini. Och jag märkte att andra också uppmärksammade detta stringfenomen.
Det var i vissa fall nästan full insyn när solen skulle träffa insidan av låren.

Där
satt jag och snörpte på munnen och kände mig indignerad å kvinnornas vägnar. Varför måste de exploateras och visas upp på det viset? Nästan som i beachvolley där kvinnorna ska ha minibikini och männen linnen och shorts.
Är det männen som tvingar sina unga flickvänner/fruar att visa vad de har för att bekräfta männens virilitet?

Sen
började jag fundera på min egen uppenbarelse. Eftersom jag glömde mina präktiga bikinibyxor hemma använde jag svarta maxitrosor till min bikiniöverdel. Kanske någon störde sig på det? Kanske de ryska kvinnorna tänkte: Vad håller den där kvinnan på med? Går på stranden i bara trosorna? Är hon inte klok? Trosor ska man inte visa upp i offentligheten!
Vad är det för snusk? Är det hennes man som tvingar henne att klä sig så där utmanande?

jag lutade mig tillbaka och bestämde mig att alla får ha sådana bikinibyxor och badbyxor de vill, bara jag slipper se hela intimitetsmaskineriet. (Och jag kanske också skulle ha stringbikini om mina skinkor var så fasta och släta.) Jag ska erkänna att fanns en tid när mina bikinisar inte hade mer tyg än nödvändigt.
Nu när jag hittar dem i någon låda inbillar jag mig att klädmalen ätit upp 70 procent av dem.

När
jag var tonåring skulle jag sy mig en egen bikini hos min mormor. Tyglapparna gick lätt att foga ihop och jag blev mycket nöjd. Sen var det dags att spela fotboll med byns ungdomar. Efter matchen rusade jag in till min mormor för att hämta min nya bikini eftersom det hörde till att vi tog ett dopp efter matcherna. Men när jag tog fram bikinin kände jag inte igen den riktigt. Byxorna som hade haft en lagom höjd och knöts vid sidorna var skarvade med tio centimeter högre höjd och försedda med ett gummiband i midjan.
Min mormor tyckte det var för lite tyg i byxorna och hade rättat till felet. Ni kan ju gissa att jag fick ta min gamla bikini.

Men
nu vet jag hur hon kände det, jag och min mormor skulle haft mycket jobb vid poolkanten där i Thailand.

Nina Smeds