DELA

Lugn, bara lugn kungen

Sveriges konung Carl XVI Gustaf är i blåsväder igen. I den nya boken ”Den motvillige monarken” som ges ut om hans liv avslöjas en massa skandaler om hur kungen har varit på krogar med kopplingar till den undre världen som det så vackert heter. Han har också under något tillfälle besökt så kallade nakenfester.
Under presskonferensen som hölls förra veckan var kungen inte förberedd och svamlade på om älgar. Att kungen var lite av en festprisse ”back in the day” har det ju ryktats om länge och att kungen kanske inte alltid trampar rätt är ju heller ingen överraskning.
Vi påmindes om hans klavertramp i Arboga för många år sedan när kronprinsessan gjorde i princip samma sak i Helsingfors.
– Kära Helsingborgare.
Nej…
Också värt att minnas är hans uttalanden om att sultanen i Brunei som egentligen är en rätt juste prick enligt kungen.
Men lugn kungen, det finns alltid folk som är värre.
Den andra statschefen som på senare tid har varit i blåsväder är Italiens premiärminister Silvio Berlusconi. Han har återigen ertappats med en yngre kvinna – rätt mycket yngre faktiskt. Hon var sjutton år fyllda i kontrast till Silvios 74 vårar.
Det värsta här är att det är inte ens första gången Berlusconi är i den här situationen. För två år sedan satt han i samma klister då han uppges ha haft en affär med en minderårig. Då besökte han sin unga älskarinna på hennes 18 årsdag.
Men här finns en skillnad mellan de här två personerna. Kungen pratade om att dra ett streck över sådant som hänt. Han har pratat med familjen och det här ska vara överspelat.
Silvio å andra sidan sade att han bryr sig mycket om människor, för mycket nästan, och att om han då och då tittar på unga kvinnor är det i alla fall bättre än om han hade varit bög.
Vänta nu, va?!
Tänk er själva om Sveriges konung hade klämt ur sig den kommentaren. Vilket ramaskri det hade blivit. Kungen hade ju i alla fall vett att snacka om någonting som inte retar upp folk, som älgar.
Tror ni att de här två umgås?
Kungen: Tjenare Silvio, hur är läget?
Silvio: Jonä helt okej. Förbannat jobbigt med nya skandaler hela tiden.
K: Jag kritiserade ju inte de homosexuella i alla fall, hur tänkte du där?
S: Äh, jag tänkte att jag redan satt så djupt i skiten att det lika gärna kunde bli lite värre. Har du varit i Brunei på senare tid?
K: Du gillar ju också honom. Shit vad många tjejer han hade!
S: Haha jo, där ligger vi i lä.
Eller vad tror ni?
Nej säga vad man vill om dessa människor men tar man det på rätt sätt ger de ju faktiskt lite guldkant på vardagen.