DELA

Jag vill, jag vill, jag vill

Jag vill nå toppform. Bli vältränad som värsta elitidrottaren. Men samtidigt vill jag begränsa mina gymbesök till sisådär två i veckan. Det finns ju annat jag vill göra också.
Jag vill läsa en massa böcker, men mer text är det sista jag vill se när jag kommer hem från jobbet.
Jag vill veta vad som sker runt om i världen, men nyheterna vill jag inte titta på efter en lång dag på redaktionen.
Jag vill gå ut på långa promenader, men jag vill också inta ryggläge i soffan och se på ”Grey’s anatomy” och ”Homeland”.

Jag vill rida många gånger i veckan men inte om det är kallt, regnigt eller mörkt. Jag vill plocka svamp men jag vill inte behöva leta. Jag vill laga mat från grunden, men färdigmat är ju också bra eftersom jag vill ha maten på bordet tio minuter efter att jag kommit hem.
Jag vill ha prydligt i lägenheten men jag vill inte städa. Jag vill att vatten ska rinna ut lätt i avloppen men det sista jag vill göra är att rensa dem.
Jag vill inte diska. Jag vill inte ha smutsig disk på diskbänken.

Jag vill bo i en storstad och jag vill ha naturen runt knuten. Jag vill flytta till något nytt och jag vill renovera köket i min nuvarande lägenhet. Jag vill resa och upptäcka nya ställen, samtidigt som jag vill återvända till New York om och om och om igen.
Jag vill byta yrke men jag vill fortsätta vara journalist. Jag vill plugga men inte gå i skolan.
Jag vill äta godis och chips alla dagar men inte gå upp i vikt. Jag vill klippa håret och jag vill att det ska vara lika långt som förut. Jag vill sminka mig men slippa tvätta bort det på kvällen.

Jag vill bo i Stockholm men jag vill inte flytta bort från Åland. Jag vill sommarjobba på något coolt ställe men jag vill inte offra min semester. Jag vill köpa nya saker men samtidigt spara mina pengar. Jag vill ha garderoben full av klänningar men helst gå runt i mjukisbyxor. Jag vill festa men inte bli bakfull. Dansa hela natten men ändå vara pigg klockan åtta. Jag vill träffa familjen, kompisarna, pojkvännen och släkten, och så vill jag vara ensam.

Jag vill bestämma mig.

Malin Lundberg