DELA

Jag var tydligen full, naken och arg på Park i lördags…

Det är inte sällan numera som jag förvånas över folks totala engagemang i totalt onödiga, ibland illvilliga, handlingar. I tidningar både när och fjärran går att läsa nästan dagligen om folk som ondgör sig å det grövsta över andra människors sätt att vara, sätt att se ut och sätt att uttrycka sig. Det flyger anklagelser om än det ena än det andra.
Som journalist får man förstås både en och två slängar av sleven emellanåt. Det är helt okej, det kommer med jobbet.
Ändå förundras jag över att folk orkar.

I måndags vid halv åtta-rycket kom det ett mejl till den adress som delas av flera på redaktionen. För att skriva just den typen av mejl så går man in på Nya Ålands hemsida, nyan.ax, och fyller i ett formulär om tips till redaktionen.
Den här gången kom tipset från signaturen ”Deep Throat”, en klassiker i tipsarsammanhang. Den första Deep Throat var ju tipsaren som gav Bob Woodward och Carl Bernstein uppgifter från sin position högt upp inom hierarkin i Vita Huset då Richard Nixon var president. Uppgifterna ledde till att Washington Post kunde avslöja det som kom att kallas Watergateaffären, och presidenten tvingades sedermera avgå.
Måndagens Deep Throat hade inte lika mycket på fötterna som Woodwards och Bernsteins källa. Han skrev följande:
Jonas Bladh löpte amok på hotell Park natten till söndagen. Han var naken och slogs! Det var ingen vacker syn.”

ingen på redaktionen hade något sätt att komma i kontakt med Djupa Strupen så vände sig i stället nattchefen Mårten till mig och påtalade tipset. Jag blev en smula förvånad, för att underdriva.
Lördagens spenderades i förtjusande sällskap avnjutandes Soltunas dignande julbord, därefter slog matkoman till och jag parkerade hemma i soffan framför spännande matcher i amerikansk fotboll till fram på småtimmarna. Således långt från Park hotell. Jag var dessutom fullt påklädd och nykter, då jag anser att julmat avnjuts bäst medelst julmust i glaset.
Däremot kan jag ge Djupa Strupen att om hans uppgifter om händelser på Park hade stämt, hade det med all säkerhet inte varit en vacker syn…

Men man slutar som sagt aldrig att förvånas. Egentligen är det ju ganska kul att kunna berätta en sån här historia, och det var fyndigt av Djupa Strupen. Men ändå, att orka komma på det här skämtet, gå in på nyan.ax, skriva tipset och skicka iväg det… Jag vet inte vad det säger om Strupen.
Kanske är det bara en naturlig fortsättning på den väg vi har slagit in på med nättrakasserier och anonyma påhopp via den digitala världens skuggor.

Jonas Bladh