DELA

Jag tänder på män och har friheten att göra det

Jag är väldigt glad och tacksam att ingen människa lägger sig i min sexualitet. Ingen säger åt mig att det är onormalt att jag tänder på män. Ingen säger att den kan bota mig från mina ”smutsiga” tankar om män. Ingen skriker ”jävla heterojävel” efter mig när jag är på krog.
Jag har aldrig behövt gömma eller försvara min sexuella läggning. När jag tänker efter har jag faktiskt aldrig riktigt ”kommit ut”. Det var bara ett enkelt konstaterande att jag är kär i Tom eller var det Mats. På dagis tyckte alla att det var gulligt och inte pinsamt att jag och mina vänner ville pussa den absolut sötaste pojken.

Jag
har öppet kunnat hångla på Nygatan eller på disco. Jag har öppet kunnat gå hand i hand med den jag just då var kär i utan att någon hoppat på mig och hotat ge mig stryk. Åtminstone inte av den anledningen att jag gått hand i hand med en av annat kön.
Jag har växt upp med en massa heterosexuella förebilder och bög var ett skällsord. Jag behövde aldrig känna mig ensam med mina känslor och tvivla på mig själv. För jag följde normen.

I fortplantningssyfte är det meningen att hanar och honor ska träffas och para sig och få avkomman som tryggar släktens fortbestånd. Men är det meningen att de människor som kan älska någon av samma kön inte ska accepteras? För det handlar inte om bara om sex och åtrå, det handlar också om kärlek. Och det kommer inte på beställning.

Jag
hörde den svenska artisten Rikard Wolff berätta om när han insåg att han var bög. Han var ung och tågluffade med sin flickvän. På ett vandrarhem där män och kvinnor sov skilt såg han en vacker naken överkropp och blixten slog ner. För det var överkroppen på en man i samma sovsal. Hela hans värld vändes upp och ner.
Jag kan förstå honom. Jag kan också känna åtrå när jag ser en naken vacker manlig överkropp. För mig betyder det inte att världen vänds upp och ner utan samhället ger mig bekräftelse för mina känslor. För att jag är en kvinna som tänder på en manskropp. Men tänk om det var förbjudet? Tänk om jag måste ljuga att jag tänder på kvinnor? Tvingas in i ett förhållande med en annan kvinna för att det är det som förväntas av mig? Förtränga mina känslor ett helt liv?

Nej,
släpp kärleken fri. Koncentrera er på att stoppa sexuella övergrepp istället för att fundera på vilket kön två personer som älskar varandra har.

Jag
heter Nina, och jag är heterosexuell. Nu vet ni det. Nu har jag kommit ut.

 

Nina Smeds  nina.smeds@nyan.ax