DELA

Jag erkänner!

Det är lika bra att erkänna direkt. Innan Bengt på Radion går ut med scoopet. Tidningarna på Åland har inlett ett tekniskt samarbete. Vi försökte dölja det, men Radion lyckades ertappa oss mitt i förberedelserna.
Det är nämligen så att när man bevakar lagtinget sitter man ganska många timmar tillsammans med Konkurrentens och Radions reportrar och ibland blir det tid att prata om det ena och det andra. Häromdagen tyckte jag att Kerstin på Konkurrenten hade svidat upp sig lite speciellt snyggt med en grå stickad tunika. Problemet var att hon såg lite noppig ut. Inte hon, men tröjan.

Eftersom
min pensionerade kollega Haije med framgång har lånat min noppborttagare till sina stickade tröjor erbjöd jag också Kerstin att låna den. Det är en liten mojäng som ser ut som en rakapparat. Den gör noppigt tyg som nytt igen.
Sista dagen lagtinget sammanträdde skedde sålunda överlämnandet av denna lilla tekniska manick. Förstås var Bengt från Radion på alerten och hotade med att avslöja att tidningarna inleder sitt tekniska samarbete.

Men nu
går jag ut med the true story. Ni vet ju hur journalister hittar på och ljuger så det är lika bra att ni hör det från mig.
Lånet av noppborttagaren är en liten återbetalning av all den hjälp jag får av Kerstin. Ni kanske tror att tidningarna är som hund och katt sinsemellan. Men i lagtinget sitter vi alla i samma båt. Visst har Kerstin sina små hemliga utflykter i knutarna med utvalda politiker, men jag vet att jag får läsa om det nästa dag i den andra tidningen, så det stör mig inte.
Och vi har också fått oss många goda skratt under hösten. Om inte lagtinget kan skämta till det så gör vi det. Nu har vi lärt oss att inte skratta så högt att det hörs in i lagtingssalen.

Så om
ni reagerar på att rapporteringen från lagtinget i den andra tidningen är något mindre noppig efter nyår ska ni tacka min makalösa lilla manick. Jag tror minsann jag ska prova den själv också. Och kanske ge radions ordinarie lagtingsbevakare Ulf en behandling med den. Och fungerar det riktigt bra kan jag smyga mig in i lagtingets plenisal under pågående förhandlingar och ge en omgång till dem som verkar ha en särskilt noppig dag.
Det finns bara möjligheter, brukar min svåger säga. Med en noppborttagare, lägger jag till.