DELA

Jag drömde att jag tappade tänder

Det händer lite nu och då att jag drömmer att jag tappar mina tänder. Det är en av de mest obehagliga drömmar jag vet och när jag vaknar är det nästan så att jag skulle vilja springa till spegeln och kontrollera att alla tänder sitter kvar i käken. Det gör de förstås och varför jag drömmer om tandlossning blir något att grubbla över.
Jag har funderat på att det kanske har något att göra med att jag spenderade en stor del av min uppväxt i en tandläkarstol för att rätta till ett gigantiskt underbett eller att synen av farfars löständer i ett glas kanske har satt spår i mitt undermedvetna. Eller så drömmer jag om tandlossning när det sker förändringar i mitt liv.

Enligt de
som sysslar med drömtydning betyder drömmar om att tappa tänder: ”Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappningen är desto större förändring.” Symboliken skall tydligen vara hämtad från barndomen då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt som man fick nya horisonter.
Man fick vara uppe längre på kvällen, man bytte skola och fick nya kompisar. Om det ligger någon sanning i det här så är det inte särskilt konstigt att jag vaknade häromnatten övertygad om att jag inte hade något kvar att tugga med i munnen.

De senaste veckorna
har mitt liv nämligen förändrats drastiskt. För en månad sedan kämpade jag på med mina mediestudier i Örebro med planen att jag skulle flytta till Uppsala i höst om jag kom in på det ettåriga journalistprogrammet. Jag åkte buss ut till stallet och skötte om min häst varje dag och livet gick sin gilla gång utan några större sensationer.
Sedan damp det plötsligt ner ett mail från Nyan i inboxen och planerna ändrades drastiskt. Plötsligt hade jag ett jobb hemma på Åland. Det blev rätt så stressigt med tanke på att jag, oförberedd som jag var på förändringarna, inte stod i någon bostadskö.
Som tur var krävdes bara ett telefonsamtal till Saltviks kommun och en vecka senare fanns det en tvåa åt mig som jag får flytta in i redan om ett par veckor. Så det var bara att börja packa ner mina saker i Örebro, lasta in hästen i transporten och flytta hem.

Nu har jag varit
här på Nyan i en dryg vecka, hästen har kommit till ro i sitt nygamla stall, jag har skrivit på hyreskontraktet och mina resväskor ligger fortfarande ouppackade på golvet. Jag menar varför packa upp när jag ändå snart skall flytta in i min egen lägenhet?
Dessutom skall jag pendla till Örebro och göra klart utbildningen i maj, så då kan det vara skönt med färdigpackade väskor. Men som ni ser har mitt liv varit rätt så händelserikt på sistone, så kanske jag får se fram emot fler tandlösa nätter.