DELA

Jag blev Kanarieöarnas svar på Rocky Balboa

Sol och bad, 27 grader varmt, all inclusive.
Visst, semesterresan till Kanarieöarna lovade allt och lite till. Jag skulle slappa, äta och dricka gott och lapa sol för att komma hem utvilad och solbränd för att tackla vintermånaderna.
Hur det gick? Så här:

Nerresan var helt okej. Signe, 3, höll sig lugn och fin hela vägen, vi hade roligt. Hennes mamma fick dock en tant i knät, ni vet en sån som utan en tanke på andra människor kastar bak sitt ryggstöd så fort kapten släcker lampan som säger att vi ska sitta fastspända. De extra kronorna vi lagt på lite mer benutrymme var superbt.
Väl nere i las Palmas möttes vi av strålande sol och massiv värme. Så fort vi kunde fick vi av oss det vintriga klädvalet för att i stället rafsa på oss sommarutstryseln. Ut i solstolarna, snabbt på med solskyddsfaktor (30 för min bleka del, precis som för Singe).
Det var här resan mot fördärvet började.

Vad jag, min arme sate, inte insåg var att den sköna värmen också innebär pannsvett. Och pannsvett är solskyddsfaktorns ärkefiende. Nu vet jag bättre. Lite svedd i pannan smetade jag på ordentligt med faktor 30 och satte mig i strandstolen. Snart nog var det kladdet också borta, men vad tänkte jag på det – vi hade ju det så skönt!
Dagen därpå var det inte lika skönt. Pannan dunkade, var röd och allmänt grinig. Så jag fällde upp parasollet och satt vid polen i min egen lilla skuggö. 24 timmar senare var pannan uppsvälld, på högra sidan av huvudet satt som en liten boll och pulserade. Ridå.
I onsdags vaknade jag upp men undrade om jag fortfarande sov. Allt var svart. Var jag än tittade var det mesta jag kunde hitta en svag strimma av ljus, resten var totalt mörker.

Det visade sig att den svullna pannan inte längre var svullen, utan hade delat med sig av plågan till ögonen. Såväl under som över dessa var det svällt. Har ni sett Rocky-filmen när Rocky fått så mycket stryk att hans öga vällt igen och måste skäras upp för att han ska kunna se. Lite så, fast utan skära upp-delen.
För att inte skrämma upp barnen på hotellområdet (och inte skämma ut min familj) bestämde vi oss för att jag skulle stanna på rummet. Av solstol och parasolldrink blev ett par dagar i rummet, under en fläkt med bok i hand. Också ett sätt att spendera sin semester på…
Nej, i fortsättningen håller jag mig hemma i Geta när batterier behöver laddas om. Där är jag fortfarande kompis med solen.