DELA

Jag är ingen vanlig ålänning

Jag är en ovanlig ålänning. Jag har aldrig blivit dömd för misshandel eller grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Det är nämligen vanligt att ålänningar misshandlar och kör i fyllan. I alla fall enligt Åländsk demokratis initiativtagare Stephan Toivonen.

– Både misshandel och grovt rattfylleri är relativt vanliga brott på Åland, säger han till Nya Ålands Annica Lindström.

– Det är ju inte ovanliga saker och tillkrånglade och så /…/ Det visar att vi är vanliga människor som ställer upp, får Ålands Radios Tomas Tornefjell till svar.

Den misshandelsdömde ÅD-kollegan säger till radion:

– Vi representerar folket, så här ser det ut.

Läs noga nu Toivonen, för det här kommer nog som en chock för dig: Den vanliga ålänningen misshandlar inte minderåriga, eller sätter sig bakom ratten med minst 1,3 promille alkohol i blodet och kör av vägen i fyllan.

Den vanliga ålänningen är en hederlig och god människa som gärna sträcker ut en hand när en medmänniska behöver hjälp, oberoende av varifrån denna människa i nöd kommer, vilken hudfärg hen har eller vilket språk hen talar.

Vi citerar ur pressmeddelande från Åländsk demokrati:

”Valmansföremingen Åländsk Demokrati grundades som en motpol till alla etablerade partier, som blåögt sjöng mångkulturens lovsång och inte alls behandlade de negativa konsekvenser, som inflyttning av personer från högriskländer kan innebära för det åländska samhället.”

”Vi värnar om samhällets trygghet och kan därför inte sitta och titta på med händerna i kors utan vi måste agera.”

Samt Nils Manelius i intervju: ”Att vissa är mera brottsbenägna än andra finns det statistiska bevis för.”

Eftersom statistiken visar att 50 procent av de som kandiderar för Åländsk demokrati är brottsbenägna är det nog tryggast om vi håller dem borta från våra gemensamma beslutande organ om vi ska bevara vårt trygga samhälle.

Nog är det ju märkligt att ÅD som går till val med att man vill värna om samhällets trygghet inte sätter in sina krafter på att får stopp för de, enligt dem själva, vanliga företeelserna misshandel samt grovt rattfylleri.

Nej, att stoppa en människa på flykt från krig och terror, svält och farsoter, att hitta en fristad på Åland står högst på deras agenda.