DELA
Foto:

Ibland måste man lätt rodnande backa

Ni minns det inte, eftersom inte jag gjorde det. Men litet pinsamt är det.

För ett par veckor sen eller tre skrev jag om mörkret som sänkte sig över oss. Samma dag som mina utgjutelser publicerades i tidningen tändes belysningen! Det kanske inte var enbart min förtjänst (misstänker att politikerna lyssnar mer på taxiförare och andra än på mig), men litet delaktig kände jag mig. Och inte så litet nöjd.

Det har hänt förr att jag haft synpunkter, som har gett resultat. Det är därför jag är så omåttligt nöjd med hur stan sköter sig – för det mesta.

Men så städade jag datorn där hemma. För två dagar sen. Där fanns en massa texter som jag under årens lopp hade skickat till tidningen, bland dem en om att stan skulle dra ner på snöröjning och sandning vintertid. Eftersom jag hade erfarenhet från vårt dåvarande övernattningskvarter i Kottby hur trottoarer blir när snön trampas ner så föreslog jag helt frankt att om stan slutar med snöröjning så kan man släcka gatubelysningen samtidigt, för jag går minsann inte ut på kvällspromenad på trottoarer knöliga av snö och is!

Jag har alltså alldeles själv föreslagit att belysningen skall släckas och när politikerna sent omsider tar det till sig och gör som jag sagt – så grälar jag på dem. Visst är det pinsamt. Enda trösten är att de antagligen inte minns var idén kom från.

I övrigt kan jag rapportera att hackspettarna håller på att äta oss ur huset. Inte så att de äter upp huset, men hackar i sig nötter med en ryslig fart. Och så har vi sett en igelkott eller två. Jag hoppas på två. Först en stor, som låg under rabarberbusken och kliade sig på magen. Och så en mindre och smidigare. Och nu hoppas jag på tillökning. Det dröjer minst en och en halv månad innan vi vet hur det har gått, ifall det har gått.

Så mycket mer har inte hänt. Vi firar självstyrelsedag – förlåt, inte vi utan de. Nej, förlåt igen, jag kom just på att det faktiskt är vi som firar.

Förr klagade jag på orättvisan i systemet, att en del får betalt för att vara lediga och andra inte. Men nu, precis nu, kom jag på att man som pensionär har betalt alla dagar,oberoende av vad de kallas. Rättvist är det för den skull inte, men av någon anledning är landskapets politiker inte lika mottagliga för mina argument som stadens.

Det är val i höst, borde man byta ut dem? (Lugn, jag skämtar!)