DELA

I brist på snö får man ta till annat

På mitt jobb svallar känslorna när vi tar upp ämnet snö eller inte snö under vintermånaderna. Vad gäller utdelningen i år ligger jag på förlorarsidan. Hela mitt jag håller på att lösas upp av allt det gråa som dag efter dag omger mig.
Hjälp! Vad ska man göra för att motverka bristen på snö?

1. Färga håret? Nej, det var ju det jag inte skulle göra. Min naturliga hårfärg ska få visa sig. Fast nu börjar jag tro att det är allt det här gråa vädret som gör att jag bejakar mitt gråstänkta hår. Kanske jag färgar håret i alla fall…
2. Åka på solsemester? Nä, det är ju skolbarn som ska skötas och jobb som man inte kan ta ledigt ifrån. Men jag kan titta på fotografier från tidigare solresor. Och undra om jag verkligen njöt tillräckligt av solen och ljuset.
3. Fylla gården med konstsnö? Hmm, var ska man få tag på det? Jag tror att Sotchi har köpt upp all konstsnö i hela världen för att kamouflera sandstränderna och palmerna. Det räckte ju inte ens till Ålandssprinten!
4. Låtsas att dagen är en sommarkväll i juli när det börjar skymma? Jo, det skulle kunna fungera om det inte var så kallt och kalt i naturen. Och om folk inte var så påpaltade.

5. Låtsas att man är med i en katastroffilm som heter ”When the Sun went on a Leave”? Synd bara att ljuset är för dåligt för att få riktigt bra bilder.
6. Gå i ide? Det har jag i princip redan gjort och nu vill jag ur det! Mörkret gör att man vill gå och lägga sig klockan halv sju på kvällen. Det är ju ändå för mörkt att göra något.
7. Se på OS? Ja, det funkar. Där finns ju snö och sol och palmer… Då borde ju alla bli nöjda. Förutom skidåkarna som svettas i skidspåret när temperaturen närmar sig tjugo plusgrader.
8. Ge upp? Inse att det blev en vinter som inte är vinter. Fortsätta harva på i de där mellanvarma kläderna som man vanligtvis använder en tid på hösten och vår. Inse att termokläderna får vila i år och att skidorna kan lyftas tillbaka in i förrådet.
9. Fortsätta hoppas? Ja, det kan fortfarande dimpa ner en halvmeter snö så skidorna får stå kvar lutade mot husväggen och sparkkälken står redo att ge sig ut på vägarna före sandningsbilarna hinner ut.

10. Behövs en tionde punkt? Nej, jag har återfått hoppet och fortsätter vänta på snön. Den kommer nog i mars ungefär.

Nina Smeds