DELA

Hur du förstör dygnsrytmen på 24 timmar

Jag har aldrig varit en morgonmänniska, och märker ofta att jag måste kämpa extra mycket för att orka på upp på morgonen.

Jag måste upprätthålla en viss rutin för att det inte ska kännas som jag försöker stiga upp ur graven varje morgon. I och med att jag är en kvällsmänniska (eller kanske rentav nattmänniska) är jag väldigt bra på att vaka och därmed förstöra alla chanser jag har att stiga upp tidigt (eller ens i tid) följande morgon.

Nu kan jag dela med mig av mina bästa tips för att förstöra dyngsrytmen, äta frukost klockan 16 på eftermiddagen och fundera över vad som gick fel i livet.

Du måste absolut ha åtminstone fyra separata alarm som ringer mellan 8 och 8.30 på morgonen. Du kommer ignorera alla dessa alarm och trycka på snooze åtminstone tio gånger. Mellan klockan 10 och 11 börjar det kännas som om du kanske kan börja vakna, men absolut inte stiga upp.

Det är nu du tar närmaste eletroniska apparat till sängen och öppnar den streamingtjänst du känner för. Helst ska den elektroniska apparaten vara så nära att du inte behöver stiga upp för att nå den – jag föredrar att sova med min bärbara dator och mobil i sängen för lätt åtkomst.

Vad du väljer att titta på är fritt fram. Jag har två metoder som alltid fungerar. Den första är att välja en serie och se den i sträck. Detta är ett väldigt effektivt sätt att döda tid och göra något utan att egentligen göra något.

Den andra är att trilla ner i ett kaninhål av Youtube-videon. Det finns ingen egentlig strategi för detta: du börjar med en video som känns lämplig helt enkelt. Detta kan vara en video du hittar på Youtubes startsida eller så kan du söka fram en specifik video.

Det viktiga är att fortsätta klicka dig vidare till nya videon bland de videoförslag som dyker upp bredvid videon du tittar på. Tre timmar senare kommer du märka att klockan närmar sig tre på eftermiddagen. Du kommer också vara på en helt annan video, som behandlar ett helt annat ämne, än den du började med.

Det är vid det här tillfället som du börjar känna dig hungrig eller kissnödig. Eventuellt både och. I något skede måste man stiga upp ur sängen, så det är lika bra att göra det nu.

Släpa dig till kylskåpet och ät det som känns lämpligt till frukost. Ibland är det ostskivor och resten av innehållet i en Ben & Jerry’s glassburk du hittar i frysen. Fortsätt med detta mönster tills klockan är tre på natten. Sätt alarmet och ringa klockan 8 igen. Det finns inte en chans att du stiger upp då.

Grattis! Du har förstört din dyngsrytm. Det tog endast 24 timmar.