DELA

Hur bra kan det bli?

Orimligt lyckligt gift som hon är Inga Heller sedan 29,5 år tillbaka kan hon ändå inte låta bli att snegla på tidningarnas kontaktannonser. Bara för att de väcker så mycket fantasier. Hur skulle det vara med en skäggig katolik till exempel? Det är säkert lite annorlunda jämfört med livet med en åländsk sjöfarare.
Eller att ha sällskap med en främmande kvinna på en resa – hu, hemska tanke! Hur orkar folk?

Det bästa med kontaktannonser är att människor blir så orimligt bra. Snälla och snygga och smarta. Livet är helt underbart. Och alla människor är underbarare än underbart, ungefär. Speciellt de som varit singel hela livet. De är bäst de. Tror de. Alltså; hur bra kan en mänska bli?
Och hur långt upp i åren är man ”tjej” – till 102 år kanske?
Inga Heller säger ett sanningens ord:
– Jag är bäst i stan – när alla andra har farit till landet.

Testa dig själv. Vilka av följande kontaktannonser är äkta och vilka är påhittade? Svar längst ner.

1. Sol, sommar, Stockholm. Resor, golf. Tjej, 60 år, snygg, smal, smalt, solo, social, sund, söker en man.
2. Är en humorgillande aktiv kvinna, ej rugguggla, skrattar gärna. Gillar närhet, passion och lugn. Du får gärna ha tredagarsstubb, men ej skägg eller mustasch.
3. Nybliven pensionär, 60 år, med paradvåning och en icke obetydlig konstsamling, söker kvinnlig partner för tv-fria kvällar. Jag är eu-skeptiker.
4. Jag är en snygg, attraktiv, romantisk och sensuell 49-årig kille. Vill träffa dig, en tjej 50 , trevlig, lättpratat, gärna kurvig, rök- sprit- och barnfri, helst snygg både på insida och utsida.
5. Jag är en man i 50-årsåldern. Uppfostrad i en polisfamilj på båda gott och ont. Har aldrig haft en tanke på att supa mig full eller göra inbrott. Den kvinna jag kommer bra överens med är mjuk, förstående. Jag är mjuk, förstående.
6: Du satt snett framför mig på biograf Victoria på Götgatan för två år sedan. Våra ögon möttes. Kan ej glömma dig. Ska vi ses över ett glas vin?
7. Jag skulle gärna få kontakt eller hitta min kärlek. Inte bara över sommaren. Kanske är jag för gammal, 47 år? Mina intressen är dom vanliga. Söker dig kvinna som tänker lika.
8. Är en H-forskvinna, 41 år, med snygga ben, god ekonomi, akademisk examen, passionerad, generös. Intressen: kultur, hav och snapsvisor.
9: Saknar dina armar om mig. Hör av dig! OBS! Inga knäppgökar.
10. Jag är en 51-årig krockskadad kvinna, ej tant. Mycket attraktiv, kärleksfull, välutbildad, kvinnlig, charmig. Söker en välutbildad, ärlig svensk man, 50-63 år.

Rätt svar: Lurad! Alla är autentiska! Men vi sa ju det. Folk är otroliga!

Kiki Alberius-Forsman