DELA

Hej, alla gnällspikar!

Detta är till alla er, som messar in och klagar på service, hygien, bemötande med mera i butiker, serveringar ute på stan. (Än så länge har ingen messat och klagat på att det är ostädat och äckligt hemma.)

Om man blir otrevligt bemött så kan man kanske säga det, där och till den det gäller. Eller kanske ännu hellre till chefen. När vi får in ett klagomål från en missnöjd kund, som av någon anledning aldrig uppträder med namn, så kan vi inte veta om messaren talar sanning eller är ute för att jävlas.
Enda möjligheten att publicera är att vi kontaktar inrättningen i fråga och får en kommentar, men då skall det handla om någonting konkret. I annat fall är papperskorgen en tänkbar slutstation. Så är det definitivt om man klagar på ett företag och skriver att så skulle konkurrenten aldrig bära sig åt. Så du som klagade på pantmaskinen kanske känner igen dig och inser messets öde.

Så har vi messaren som är sur över att Mattssons flyttar omkring varor i butiken i samband med att man installerar nytt. Om det är så besvärligt, varför talar man inte med människorna i butiken? Varför berättar man inte för dem att det för en gammal människa är svårt att lära sig nya rutiner, och så kommer man hem med en påse mjöl istället för en burk smör. För att man gick till den hylla där smöret alltid har funnits.
Men inte klagar man på plats. Det är olustigt, man vill inte visa sig som en sur gubbe eller gumma, för man skall ju besöka stället på nytt. Då är det betydligt lägre tröskel att gå ut, sätta sig i bilen och messa in sitt missnöje, helst med en litet elak släng eftersom man kan göra det ostraffat.

Det är många som tycker att dejtmessen typ ”Du tjejen i gul jacka/ … /Kaffe?” inte hör hemma i messaspalten, men håll med om att de är klart positivare.

Och så över till sånt jag själv brukar gnälla om.
Har någon någonsin hört mig säga att personkemin mellan mig och datorn är speciell. Nu mer än någonsin.
Det började för ett par veckor sen (eller 4?) med att programmet uppdaterades. Efter det åkta alla mess raka vägen i skräpposten. Det är en dator med ytterst förfinad smak!

Den saken gick att åtgärda. Men efter en vecka eller så märkte jag att alla meddelanden från Greenpeace hamnade där, som skräppost. Det började redan likna ett politiskt ställningstagande. Politik har jag absolut ingenting emot, men jag vill helst själv skilja agnarna från vetet.
Jag började litet smått spekulera i vad den skulle hitta på härnäst. Bli rent partipolitisk, och i så fall på vilken sida? Svaret kom i fredags. När jag på morronen öppnade e-posten och kollade skräpposten fanns där all post från landskapsregeringen, utsänd kvällen innan.
Skall jag byta regering eller dator?

Harriet Tuominen