DELA

”Han älskar mig villkorslöst”

Det finns ingen som blir så glad av att se mig som han.

När jag kommer hem från jobbet så möter han mig i dörren redan innan jag hunnit ta av mig skorna. Även om han inte säger något så ser jag hur glad han är att jag kommit hem idag också.

Han saknar mig så fort jag inte är med honom.

Han älskar mig villkorslöst när jag är blek, sjuk och iklädd mjukisbyxor och hålig t-shirt. Han älskar mig lika mycket när jag är frisk och kry, finklädd, på väg till fest.

Ibland vaknar jag med hans mjuka ansikte på armen.

När jag äter frukost sittandes i kökssoffan så slinker han tyst ner på platsen bredvid mig. Han pussar mig bakom örat och kör in sitt huvud under min arm så att jag kan hålla om honom medan jag äter min macka.

Ibland lägger han sitt mjuka ansikte mot min hals och trycker sig emot mig. Ibland sitter han bara tyst bredvid och håller mig sällskap. När han vill att vi ska gå ut hämtar han en handske i hallen och lägger den framför mina fötter.

Han tycker om mig lika mycket när vi ligger i soffan och tittar på tv som när vi är ute på promenad.

Ibland lägger han sig på rygg och vill att jag ska smeka honom på magen. När jag tittar på tv så värmer han mina fötter och ibland lägger han sig på dem så att han ska känna när jag är på väg att gå.

Han säger till när det kommer någon på besök och han vill alltid följa med mig när jag går ut. Vart jag än är på väg så vill han följa med.

Ibland, när jag glömmer att stänga dörren efter mig, kommer han in på toaletten och ser att allt går bra medan jag borstar tänderna.

När jag lagar mat så står han alltid bredvid och tittar på. Han säger aldrig något men blir glad när jag råkar tappa något ätbart på golvet.

Det brukar sägas att sådana som han inte tycker om att kramas. Att man inte får hålla fast dem. Men det stämmer inte. Han älskar när jag kramar honom och han tycker om när jag håller honom hårt. Han är den mjukaste jag någonsin känt och han är den bästa trösten man kan få.

Han lyssnar alltid utan att avbryta och han dömer inte i förväg.

Precis som jag, älskar han också havet. Han älskar också snö och han älskar bollar villkorslöst. Och nästan lika mycket som han älskar snö, havet och bollar älskar han också mig.